top of page

În Deva se va deschide primul centru de vaccinare de tip „Drive thru”-vaccinare direct din mașină-


Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a susținut astăzi o conferință de presă alături de Sebastian Mezei, directorul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, pe parcursul căreia au fost prezentate informații referitoare la deschiderea în Deva, sâmbătă 24 aprilie, a centrului de vaccinare de tip „Drive thru” – vaccinare direct din mașină.

Pentru vaccinarea la centrul care își va desfășura activitatea zilnic între orele 10.00 și 19.00, în parcarea Centrului Comercial „Deva Shopping City”, nu este nevoie de programare.

Persoanele pot veni doar cu mijloacele de transport, fie personale–autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane–sau mijloace de transport în comun gen taxi sau alte tipuri similare de transport.

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate și este recomandat să se prezinte cu chestionarul de triaj și cu cel de consimțământ completate.


Acestea pot fi descărcate accesând site-ul DSP, la următoarele link-uri:

Dacă persoanele nu se prezintă cu documentele completate, acestea se primesc de la organizatori, se completează sub supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale, se efectuează vaccinarea fără ca persoana să coboare din autoturism apoi se face înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”.


Tipul de vaccin folosit este „Pfizer BionTech”, organizatorii fiind pregătiți pentru vaccinarea a peste 500 persoane zilnic.


Prefectul Călin Petru Marian recomandă persoanelor care doresc să se vaccineze, să se prezinte în număr cât mai mare la acest centru și mulțumește instituțiilor implicate în această acțiune: DSP, Primăria Deva, Crucea Roșie, STS și Inspectoratele de Jandarmi, Poliție și Situații de Urgență.

În județul Hunedoara sunt funcționale 15 centre fixe de vaccinare, până astăzi, 20 aprilie 2021, fiind administrate 78.350 doze de vaccin anti COVID 19. (49.701- prima doză și 28.649 – a doua doză)

În centrele mobile, organizate săptămânal în zonele rurale, au fost folosite 4.464 doze de vaccin la care se adaugă alte 1.561 doze administrate în Centre rezidențiale și la persoane nedeplasabile.

sursa: Institutia Prefectului275 afișări0 comentarii

Comentários


bottom of page