top of page

În pandemie, prefectul de Hunedoara vindea dulceață spitalelor din județ: „GRIJĂ PENTRU SĂNĂTATE”

Agenția Națională de Integritate și alte autorități competente au datoria de a se autosesiza și de a cerceta un posibil conflict de interese în care s-ar putea regăsi prefectul liberal de Hunedoara Călin Petru Marian.


În vreme ce sistemul sanitar se confruntă cu probleme multiple, de la deficitul de personal, lipsa medicamentelor sau a infrastructurii necesare, unii câștigă bani frumoși din afacerile cu spitalele din județ. Este și cazul societății Agro Mar Dor SRL la care prefectul Călin Petru Marian este acționar.


După jurământ, să curgă dulceața…


Călin Petru Marian a devenit prefect al județului Hunedoara în luna octombrie 2020. La nici o lună după ce s-a instalat în funcție, societatea la care este acționar a început o relație comercială extrem de bănoasă cu Spitalul de Psihiatrie din Zam. De menționat că această unitate medicală se află în coordonarea Guvernului, al cărui reprezentant în teritoriu este tocmai prefectul județului.

Astfel, la data de 13 noiembrie 2020, Spitalul (aflat în coordonarea prefectului) face prima achiziție de dulceață de la SC Agro Mar Dor SRL, în valoare de 8.200 lei. A urmat încă una, în decembrie, în valoare de 9.000 de lei. În perioada 2020-2023, în plină pandemie de Covid-19, Spitalul de Psihiatrie Zam a cumpărat mii de borcane de dulceață de la același furnizor în valoare de 111.850 lei, adică aproape 23 de mii de euro. Managerul Spitalului de Psihiatrie Zam este Nicușor Eduard Ștefan, finul fostului primar al municipiului Hunedoara, Viorel Arion.


Și Spitalul din Hațeg vrea dulceața prefectului


În 2021, printre noii clienți ai firmei prefectului de Hunedoara, se numără și Spitalul Orășenesc din Hațeg, unitate medicală care se află în administrarea Primăriei Hațeg, condusă de Adrian Pușcaș (PNL).

Astfel, în perioada 2021-2023, Spitalul din Hațeg a cumpărat dulceață de la SC Agro Mar Dor SRL în valoare de 74.160 lei, adică aproape 15 mii de euro, prin achiziție directă. Managerul acestei unități medicale este Dana Micloșoni, o apropiată și susținătoare a primarului din Hațeg și a prefectului Călin Petru Marian.


Una peste alta, afacerile cu dulceață merg bine


Ca și concluzie, ne întrebăm dacă este legal sau moral ceea ce v-am prezentat, în condițiile în care prefectul Călin Petru Marian nu ratează nicio ocazie de a-și manifesta îngrijorarea față de problemele din sistemul de sănătate. Dacă tot se preocupă atât de mult de acest domeniu, îl provocăm să explice cum a ajuns firma la care este acționar să furnizeze dulceață celor două spitale, culmea, imediat după ce a ajuns prefect?sursa: Flux24.ro


316 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page