top of page

3 noi centre în județul Hunedoara, pentru vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca.

Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie.

De la data de 15 februarie a.c., va începe imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca în 3 noi centre de vaccinare din judet.


Cele 3 cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt:

– Orăștie – Sala de sport comunitară,

– Brad – Spitalul Municipal Brad,

– Călan – Centrul Multifuncțional.


Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie a.c., și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau 021.414.4454.


DSP Hunedoara a transmis coordonatorilor din centrele de vaccinare Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu asigurarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor.


În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice.

De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

sursa: hunedoaralibera.ro

135 afișări0 comentarii
bottom of page