top of page

A.D.I - Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Hunedoara face următoarele precizări:

Comunicat de presă


Având în vedere notificarea operatorului SC Brai-Cata SRL prin care anunță încetarea serviciului de salubrizare în zonele 1 BRAD, 2 HAȚEG și 3 CENTRU, începând cu data de 04.12.2021, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Hunedoara face următoarele precizări:

1. În zilele de 04-05.12.2021, monitorii ADI SIGD Hunedoara, au fost prezenți în teren pentru a constata starea de fapt a acestei situații, respectiv dacă operatorul de salubritate colectează sau nu deșeurile de pe raza celor 61 de Unități Administrativ Teritoriale ale județului unde operează. La fața locului s-a constat că nu se întâmplă acest lucru. Acest demers a fost încheiat cu un raport, care a fost înaintat Consiliului Județean Hunedoara și Instituției Prefectului județului Hunedoara pentru a se putea lua măsurile care se impun în astfel de situații.

2. În acest sens au avut loc ședințe de lucru, împreună cu toți factorii decizionali pentru deblocarea situației, în vederea soluționării acestui disconfort creat cetățenilor.

3. A.D.I. ”Sistemul integrat de gestionare a deșeurilor județul Hunedoara” a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să adopte o hotărâre prin care, în cele 61 de Unități Administrativ Teritoriale afectate de suspendarea serviciilor de salubrizare, să fie declarată starea de alertă.

4. În urma acestei solicitări, duminică, 05.12.2021, a fost convocat „Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii”, care a avut o primă întâlnire la sediul Instituției Prefectului.

5. În urma raportului acestei comisii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va solicita acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru declararea stării de alertă. Imediat ce acesta va fi obținut, printr-o hotărâre a C.J.S.U. Hunedoara va fi declarată stare de alertă pentru cele 61 de localități.

6. Stare de alertă este necesară în vederea remedierii cât mai rapide a situației deosebit de gravă creată de operatorul de salubritate. După declanșarea stării de alertă, ADI SIGD Hunedoara, va dispune de un cadru legal în vederea contactării unei firme de salubritate care să remedieze această situției și să elimine disconfortul creat cetățenilor, în cel mai scurt timp.

7. Facem tot ce ne stă în putința pentru eliminarea situației create. Și vă vom ținem la curent cu activitatea de salubrizare din cele 61 de Unități Teritorial Administrative.


Municipile, orașele și comunele afectate:

Zona 1 BRAD (Brad, Baia de Criș, Băița, Blăjeni, Buces, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Crișcior, Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vața de Jos, Vălișoara),


Zona 2 HAȚEG (Hațeg, Bretea Română, Densuș, General Berthelot, Pui, Răchitova, Râu de Mori, Sălașu de Sus, Sîntămărie Orlea, Sarmizegetusa, Totești)


Zona 3 CENTRU (Deva, Hunedoara, Orăștie, Călan, Geoagiu, Simeria, Băcia, Boșorod, Certeju de Sus, Cârjiți, Balșa, Hărău, Mărtinești, Orăștioara de Sus, Pestișu Mic, Beriu, Rapoltu Mare, Romos, Bătrâna, Bunila, Cerbăl, Ghelari, Șoimuș, Teliucu Inferior, Turdaș, Lelese, Lunca Cernii de Jos, Toplița, Brănișca, Burjuc, Dobra, Gurasada, Ilia, Lăpugiu de Jos, Vorța, Vețel, Zam).


Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Hunedoara vă asigură că, împreună cu celelalte autorități responsabile, vom găsi soluții în cel mai scurt timp posibil, în vederea soluționării acestui disconfort creat cetățenilor.
116 afișări

Comments


bottom of page