top of page

A fost emisă hotărârea de guvern necesară construirii unui stadion nou la Hunedoara🏟️ În şedinţa sa de astăzi, Guvernul României a emis hotărârea de alocare a fondurilor necesare construirii unui stadion nou în municipiul Hunedoara. Valoarea proiectului se ridică la 64.230.587 de milioane de euro (cu TVA), banii fiind alocaţi din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii.

🏟️ De la începutul anului viitor, CNI va putea începe procedurile de licitaţie pentru desemnarea companiei sau asocierii de companii care se va ocupa de întocmirea proiectului tehnic şi de execuţia efectivă a lucrărilor.

🏟️ Conform studiului de fezabilitate finalizat anul trecut, stadionul de la Hunedoara va avea 10.100 de locuri - toate pe scaune (9.730 pentru public, 50 pentru persoanele cu dizabilități, 195 VIP și 125 pentru mass-media), spaţii de cazare pentru sportivi, restaurant-cantină, coffee-corner, parcări subterane (295 de locuri + 140 locuri VIP) şi supraterane, sală de fitness/forţă multifuncţională (adaptabilă şi antrenamentelor de box, de exemplu), instalație de nocturnă, tabele electronice de marcaj și ecrane-gigant și o suprafață de joc cu iarbă naturală, cu încălzire și drenaj – fiind o arenă clasificată în categoria 4 a UEFA – eligibilă pentru organizarea unor competiții europene de nivel ridicat.

Toate detaliile tehnice definitive vor fi, însă, stabilite în urma proiectării efective.

🏟️ Acest stadion nou este o idee pe care am lansat-o în spaţiul public în 2016 şi care a devenit un angajament ferm al nostru în 2017, la momentul comemorării a 25 de ani de la dispariţia lui Michael Klein. În 2017, 2018 şi 2019 am continuat să cerem sprijin pentru materializarea ei şi, până la urmă, l-am obţinut. În 2021 – 2022 s-a făcut studiul de fezabilitate necesar – o primă confirmare a faptului că demersul nostru se află pe drumul cel bun şi are şanse de materializare. Nu am fi putut ajunge în acest punct fără sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean, Laurenţiu Nistor, al doamnei deputat Vetuţa Stănescu, al domnului ministrul al dezvoltării Cseke Attila şi tuturor celor care au spus „DA” acestei idei.

Mă bucur că s-a înţeles şi la nivelul factorilor decizionali că Hunedoara merită un stadion nou. Avem tradiţie în fotbal, iar o nouă arenă ne va ajuta să avem şi un viitor frumos. Va fi un stadion al întregului judeţ, care va putea găzdui şi evenimente culturale, un stadion care va atrage, în unele momente, public de pe o rază de cel puţin 100 de kilometri. Dacă procedurile de licitaţie vor începe în primăvara anului viitor şi se vor derula fără mari întârzieri, avem motive să sperăm că lucrările vor putea începe în ultima parte a anului 2023!

Vă reamintim, noul stadion va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene fotbalistice hunedorene. Cheltuielile de demolare a vechiului stadion vor fi suportate de Primăria municipiului Hunedoara.”

ℹ️ Detalii suplimentare despre proiect: https://bit.ly/3WaRTSe

🎥 VIDEO cu noul stadion "Michael Klein": https://bit.ly/3V9xKug


Dan Bobouțanu, Primarului Municipiului Hunedoara72 afișări

Comentarios


bottom of page