top of page

𝐕𝐢𝐚 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 ajunge în județul 𝙃𝙪𝙣𝙚𝙙𝙤𝙖𝙧𝙖!


Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care va porni de la Mănăstire Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin, locul prin care a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I. În 2020 reprezentanții asociației au reușit să finalizeze 800 km în județele: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu și Mehedinți. În 2021, 𝐕𝐢𝐚


𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 va ajunge și în județul 𝙃𝙪𝙣𝙚𝙙𝙤𝙖𝙧𝙖.


Marți, 24 noiembrie 2020, președintele Consiliului Județean 𝙃𝙪𝙣𝙚𝙙𝙤𝙖𝙧𝙖, Laurențiu Nistor, i-a primit pe reprezentanții Tășuleasa Social, inițiatori ai proiectului 𝐕𝐢𝐚 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 – un traseu de peste 1.200 de kilometri cu o infrastructură ce va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Alin Ușeriu - Președinte Tășuleasa Social, Tibi Ușeriu - membru și ambasador Tășuleasa Social și Ana Szekely - director executiv, Tășuleasa Social, au prezentat conducerii CJ Hunedoara proiectul și prima schiță a traseului din județul 𝙃𝙪𝙣𝙚𝙙𝙤𝙖𝙧𝙖 care va măsura peste 160 de kilometri și va parcurge cele mai frumoase zone.

„Un traseu adresat turiștilor cărora le plac drumețiile, care iubesc natura și prețuiesc obiectivele istorice este foarte important pentru că dezvoltă o zonă a turismului care poate, pe termen lung, să contribuie la dezvoltarea și promovarea identității comunităților locale. Consiliul Județean 𝙃𝙪𝙣𝙚𝙙𝙤𝙖𝙧𝙖 este partener în acest proiect, îl susținem în totalitate și îl dorim implementat cât mai curând”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. În acest sens, președintele CJ 𝙃𝙪𝙣𝙚𝙙𝙤𝙖𝙧𝙖 i-a desemnat pe Costel Avram – administrator public și Bogdan Hăulică – consilier al Președintelui să coordoneze activitățile de identificare în teren a traseelor turistice care vor face parte din 𝐕𝐢𝐚 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚.


„Am stabilit o primă întâlnire cu colegii de la Serviciul Public Județean Salvamont pentru a demara cât mai repede activitățile din teren. Vremea rea ar putea îngreuna identificarea traseelor, dar suntem optimiști. Dacă ne mobilizăm, putem avea în ianuarie toate documentele pregătite pentru a aproba acest parteneriat prin hotărâre de consiliu județean. La o primă estimare, cred că acest proiect va fi finalizat în luna iulie a anului viitor, Hunedoara câștigându-și astfel locul pe harta acestui proiect admirabil”, a declarat Costel Avram.

Bornele kilometrice care vor fi amplasate pe traseul 𝐕𝐢𝐚 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 sunt realizate din andezit, păstrează specificul locului și sunt achiziționate exclusiv din donații.

Biroul de presă




34 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page