top of page

Anularea amenzilor neconstituțională!Mass-media a atras atenția încă de la început cu privire la problemele de legalitate din ordonanțele militare, însă guvernul a preferat să acționeze în forță, cu gândul doar la imagine și mai puțin la drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. Pentru că nu au fost în stare să facă o lege bună, care să definească clar contravenția și termenii de aplicare a sancțiunii, prevederile s-au aplicat discreționar și au permis abuzurile: 300 de mii de români amendați, 200 de milioane cuantum amenzi. Modalitatea corectă era o lege, care să definească clar contravenția și termenii de aplicare a sancțiunii. Prevederile s-au aplicat discreționar și au permis abuzurile. 300 de mii de români amendați, 200 de milioane cuantum amenzi.

Guvernul este obligat acum să ia de îndată măsuri ca instanțele să nu fie blocate cu sute de mii de procese.

CCR a stabilit ca fiind neconstituționale nu amenzile în sine, ci dublarea cuantumului lor prin cea de-a doua ordonanță militară. Mai mult, faptul că reglementarea guvernului nu a fost explicită pentru a se realiza individualizarea amenzii și a permis arbitrariul și abuzul.

Este normal ca cei care nu au respectat regulile să fie aspru pedepsiți. Dar din cauza lor nu trebuie să sufere toată lumea! Și, în niciun caz, guvernul nu trebuie să-și acopere găurile de la buget din banii oamenilor. Acesta nu este un plan economic!


Sursa foto; news.ro

66 afișări

Kommentarer


bottom of page