top of page

Apă caldă și căldură în școlile din Deva până la iarnă – promit autoritățile

Până la sfârșitul lunii noiembrie 2021, școlile, liceele și grădinițele din Deva vor avea apă caldă și căldură, susține primarul Devei, Florin Oancea.


În prezent, în mai multe unități școlare lucrările de montare a noilor centrale termice, în timp ce în altele contractele de execuție nu au fost semnate până în prezent. Primarul susține că demersurile pentru montarea centralelor au început din primăvara acestui an, când Termocentrala Mintia, care asigura încălzirea școlilor, a oprit definitiv furnizarea agentului termic.


„Am alocat sumele necesare, iar unitățile de învățământ trebuiau să inițieze licitațiile, ca ordonatori terțiali de credite. În această iarnă, noi ne-am dori cât mai repede, până la finalul lunii noiembrie, ca toate unitățile de învățământ din Deva să aibă apă caldă și căldură, Unele vor avea din luna octombrie, altele în noiembrie”, susține primarul Florin Oancea.


Conform informaţiilor oferite de Primăria Deva, situaţia actuală a proiectelor de dotare cu centrale termice a şcolilor şi grădiniţelor din Deva este următoarea:


La Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” în această săptămână se finalizează lucrările și se vor putea efectua probele noilor centrale în clădirea de pe Strada Ciprian Porumbescu și în cea de pe Strada Avram Iancu. La clădirile fostului Liceu Traian montarea centralelor va fi finalizată până în 15 octombrie. Proiectul vizează realizaarea unui sistem de încălzire cu cu centrale termice proprii.


La Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva, la începutul lunii septembrie a fost încheiat contractul de execuţie, iar constructorul și-a luat angajamentul să finalizeze lucrările la noua centrală termică pe gaz până în 31 octombrie.


Pentru clădirile Liceului cu Program Sportiv „Cetate” Deva lucrările sunt în derulare și au termen de finalizare sfârșitul lunii noiembrie. Proiectul prevede realizarea unui sistem de încălzire proprie cu energie termică prin utilizarea a 4 centrale termice cu combustibil gazos, cu dotările necesare”, la


La Liceul Energetic „D. Hurmuzescu” – Corp I, Corp II, Corp III vor începe lucrările în 5 octombrie, iar potrivit constructorului, noul sistem de încălzire va fi funcțional la sfârșitul lunii noiembrie.


La Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, în această săptămână expiră perioada de contestație a licitației de atribuire a lucrărilor și se va putea semna contractul de execuție pentru noua centrală proprie pe gaz. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 90 de zile de la semnarea contractului. La sălile din clădirea – atelier, montarea noilor instalații termice are termen de realizare până la 30 octombrie.


Și la la Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.


La Grădinița cu Program Prelungit nr. 7, în 1 septembrie a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor la sistemul de încălzire, iar termenul de finalizare a acestora este de 90 de zile.

La Grădinița cu Program Prelungit nr. 1, lucrările, pe fonduri europene, sunt în faza de licitație, la fel și la Liceul „Teglaș Gabor”.sursa: zhd.ro

138 afișări

Comments


bottom of page