top of page

Apel al Consiliului medical al Spitalului Județean de Urgență din Deva

Consiliul Medical al Spitalului Județean de Urgență Deva a luat act cu stupoare de amploarea dată în spațiul public cazului pacientei tratate în unitatea noastră medicală care reclamă întâmplări neadevărate și neverificate. Această „poveste” aduce grave prejudicii întregului corp medico-sanitar și conduce la situații tensionate care pot pune în pericol însăși calitatea actului medical.


Atacurile lansate la adresa spitalul nostru le considerăm atentate la sănătatea tuturor pacienților. Diminuarea încrederii populației în serviciile medicale conduce la scăderea calității și eficienței actului medical și scăderea adresabilității. Lunar, în Spitalul Județean de Urgență Deva sunt tratați aproximativ 13.000 de pacienți, atât din municipiul Deva, cât și din alte localități ale județului sau din țară.


Desfășurarea activității în condiții de stress prelungit determinat de atacuri succesive în presă, pe rețelele de socializare, de atitudinea uneori violentă a aparținătorilor, duce la scăderea eficienței și calității actului medical, situație în care doar pacienții au de suferit. Îndemnăm la calm și înțelegere de ambele părți ale actului medical în care suntem parteneri: pacienți și personal medical, desolidarizându-ne de aspectele izolate.


Ne delimităm de orice încercare de politizare a evenimentelor medicale și subliniem că prioritățile noastre sunt întotdeauna orientate către furnizarea de îngrijiri medicale de calitate în condiții de siguranță pentru pacienți.


În orice sistem medical, pot apărea cazuri excepționale și regretăm orice situație în care pacienții noștri nu au primit îngrijiri conforme standardelor noastre înalte. Vrem să asigurăm pacienții Spitalului Județean de Urgență Deva că astfel de situații sunt tratate cu seriozitate și că toate măsurile corespunzătoare sunt luate pentru a asigura transparența și responsabilitatea.


Denunțăm graba de a fi judecați superficial și condamnați public pentru evenimente care nu au fost dovedite, doar de dragul atacurilor politice!

În aceste momente, suntem hotărâți să ne concentrăm eforturile asupra îmbunătățirii continue a serviciilor noastre medicale și ne angajăm să furnizăm îngrijiri de calitate tuturor pacienților noștri. Nevoile pacienților și siguranța lor sunt prioritățile noastre.


În calitate de profesioniști medicali, suntem uniți în promovarea integrității, eticii și transparenței în cadrul serviciilor noastre medicale și ne exprimăm solidaritatea față de colegii noștri și față de comunitatea pe care o slujim.
78 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page