top of page

Au început demisiile din USR: Pleacă oameni din filialele Diaspora. USR se autodistruge

65 de persoane au demisionat zilele trecute din USR Spania după demisia lui Dacian Cioloş de la şefia partidului, iar astăzi alţi 35 de userişti din filialele USR Marea Britanie şi Irlanda şi-au depus sau îşi depun împreună demisiile, acuzând abuzuri "imposibil de ignorat din partid".

Demisiile vin în pofida faptului că Dacian Cioloş a lansat un apel către colegii săi de a rămâne în partid chiar şi după demisia sa de la şefia formaţiunii, în ideea că USR va putea fi reformat din interior. Reamintim că demisia lui Cioloş a venit după ce Biroul Naţional nu i-a acceptat programul de reforme interne, printre reformele cerute de Cioloş fiind şi renunţarea la excluderile pe motiv de delict de opinie.


Or, în filialele din Diaspora (ca şi în altele din ţară, dar Diaspora a fost afectată mai grav) au avut loc în ultima vreme astfel de excluderi. Mulţi userişti din Diaspora sunt extrem de nemulţumiţi pe motiv că reclamaţiile lor vizând o posibilă fraudare a alegerilor interne din filialele USR din străinătate au fost blocate. Mai exact, comisia desemnată de Cioloş pentru a investiga acuzaţiile - formată din Silviu Dehelean şi Ioana Mihăilă - nu a putut obţine date din softul folosit în cadrul procesului de votare pentru că firma care îl gestionează le-a refuzat datele motivând că are contract cu conducerea USR Diaspora care nu şi-a dat acordul. Filialele din Diaspora sunt conduse de oameni loiali echipei Barna.


Redăm postarea unei foste membre USR, Chris Smeu:


"Astăzi 35 de colegi din filialele USR Marea Britanie şi USR Irlanda şi-au depus sau îşi depun împreună demisiile. Ne alăturăm astfel celor 65 de colegi care au plecat recent din USR Spania şi şuvoiului de oameni care au tot plecat, unul câte unul, împinşi afară de abuzurile imposibil de ignorat din partid.

Plecăm pentru că practicile pe care le întâlnim în USR nu mai sunt de multă vreme aliniate cu valorile pe care ni le-am asumat ca organizaţie şi pe care fiecare dintre noi şi le-a asumat la intrarea în politica altfel. Pentru noi, rămânerea în partid în aceste condiţii nu face decât să gireze şi valideze continuarea abuzurilor şi ne face vinovaţi de amăgirea publicului. Refuzăm să fim părtaşi la trădarea oamenilor buni şi sinceri cu care am fost în stradă şi mulţumită cărora avem acum reprezentare în funcţii publice.

Bineînţeles că am luptat înainte să renunţăm şi îi salutăm pe această cale pe toţi colegii care aleg să persevereze în munca de avertizori de integritate în interiorul partidului, a cărei nobleţe este răsplătită cu hărţuire, defăimare, ameninţări şi excluderi abuzive.

În acest moment, USR este acaparat de o gaşcă de oameni care au înlocuit misiunea declarată a partidului de a reforma România în folosul cetăţenilor cu unica misiune de a-şi asigura continuitatea în diferite funcţii publice. Organizarea în interiorul partidului nu se face după criterii de competenţă şi meritrocraţie, ci după loialităţi şi dependenţe profesionale, iar tacticile folosite pentru a manipula procese electorale interne (cu precădere metoda autobuzelor) ridică echipa câştigătoare la rangul de grup infracţional organizat.

USR are nevoie să fie reformat din temelii, începând cu statutul şi regulamentele partidului, care facilitează marea parte a abuzurilor. Procesele electorale actuale tip câştigătorul ia tot nu asigură proporţionalitate şi nu reflectă cu adevărat voinţa majorităţii membrilor. Persoanele care se fac vinovate de perpetuarea acestor probleme şi de clădirea unei întregi maşinării de propagandă, în frunte cu domnii Barna, Ghinea, şi Drulă, trebuie să se retragă sau să îşi asume trecerea USR-ului din partid reformist în partid tradiţional. De asemenea, liderii de bună credinţă de la toate nivelurile partidului, care până acum s-au ferit de conflict sub pretextul diplomaţiei şi menţinerii unei păci închipuite, trebuie să înceapă un enorm exerciţiu de transparenţă atât intern, cât şi faţă de publicul larg, şi să se comporte cu fermitatea şi verticalitatea pe care o aşteptăm cu toţii de la politicienii care au promis salvarea României".



sursa: https://epochtimes-romania.com/

112 afișări0 comentarii

Contact 

Mulțumim!

© 2022 HD24

bottom of page