top of page

Avem dreptul să fim informați!

Este necesar ca în aceste momente transparența să fie totală în privința informării, deciziilor și achizițiilor!

Guvernul trebuie să permită cetățenilor și Parlamentului accesul la toate informațiile de interes public, începând de la componența Grupului de Comunicare Strategică, până la achizițiile efectuate în această perioadă, cu mari întârzieri, la prețuri de speculă.


Trecerea urgentă la testarea pe scară largă! Este o recomandare susținută de OMS, epidemiologi, cercetători etc. și care s-a dovedit esențială în statele care au controlat pandemia. În ultima conferință de presă susținută, directorul OMS a subliniat că prima condiție de relaxare a restricțiilor este controlul asupra transmiterii virusului, care nu se poate realiza decât prin testarea pe scară largă. Nu poți cere la restricții la nesfârșit din partea populației, fără a face nimic pentru a prelua controlul asupra transmiterii noului virus.


Măsuri concrete pentru susținerea economiei și a populației! Măsurile de până acum sunt concentrate în special pe austeritate (șomaj tehnic în masă urmată de reducerea unor venituri). Nu există măsuri clare de stimulare a economiei și de sprijinire a consumului. Guvernul a refuzat dialogul cu Parlamentul propus! Guvernul trebuire să prezinte urgent și un plan de investiții publice care să antreneze circuitul economic și să repornească economia precum și măsuri urgente pentru sprijinirea agriculturii românești. Pe lângă problemele legate de pandemie, agricultura românească se confruntă cu o secetă severă, concomitent cu exodul muncitorilor agricoli.


Guvernul trebuie să intervină urgent!


1 afișare

Comments


bottom of page