top of page

Avem standarde occidentale la URGENȚA Spitalului din Deva


Spitalul Județean de Urgență Deva are, de astăzi, una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară!


Modernizarea infrastructurii din sănătate este și rămâne una dintre prioritățile mele, ca președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Este un domeniu în care au fost investite sume consistente din bugetul propriu, s-au atras finanțări nerambursabile pentru o serie de proiecte de modernizare și pentru dotări și urmează încă o serie de investiții necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate.


Sunt mândru de felul în care arată noua urgență a spitalului din Deva. Am avut încredere că vom putea realiza aceste obiective și am demonstrat că știm să gestionăm eficient banii Consiliului Județean Hunedoara. Mulțumesc directorului general ADR Vest, Sorin Maxim, pentru tot sprijinul acordat pe durata implementării proiectului. Echipa ADR Vest a fost, în permanență, alături de noi și am găsit înțelegere atunci când am venit cu propuneri de îmbunătățire a soluțiilor tehnice. Mulțumesc echipei din cadrul CJ Hunedoara care s-a ocupat îndeaproape de bunul mers al proiectului și consilierilor județeni pentru că au aprobat toate proiectele de investiții care au vizează cu sistemul sanitar.


Mulțumesc proiectantului, mulțumesc constructorului pentru cum a lucrat, dar nu vă ascund faptul că am verificat periodic șantierul de aici. Această unitate are, de acum, și o sală de așteptare pentru aparținători. Fiecare spital din România ar trebui să aibă așa ceva, este un semn de civilizație și de respect pentru oameni. De acum încolo, depinde de cadrele medicale ca UPU Deva să fie recunoscut pentru profesionalism și pentru calitatea actului medical.


Valoarea obiectivului de investiții „Modernizare, extindere și dotare Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Deva” se ridică la circa 10 milioane de lei. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 și bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara.

Prin realizarea acestei investiții, spațiul destinat UPU Deva a fost modernizat, extins, reorganizat și funcționalizat astfel încât să poată fi asigurată activitatea medicală de urgență în condiții optime și de eficiență maximă. Există o zonă de triaj, cameră pentru urgențe minore, cameră pentru resuscitare, spații de decontaminare, cabinet pentru urgențe ortopedice, spații pentru monitorizare pacienți. Există un spațiu destinat urgențelor pediatrice, dotat cu circuit separat, dar și cabinete pentru personalul medical.


Totodată, am derulat și un proiect de extindere și etajare corp extins UPU Deva, având ca destinație spații de birouri pentru administrația spitalului. Acest proiect, în valoare de peste 6,5 milioane de lei, a fost finanțat integral din bugetul propriu al CJ Hunedoara.


Laurențiu Nistor, Președintele Consiliului Județean Hunedoara
40 afișări

Comments


bottom of page