top of page

Bolnavii de pe paturile ATI se înmulțesc odată cu jocurile politice ale decidenților

DECLARAȚIA NATALIEI INTOTERO:


Astăzi, toată presa informa despre declarația ministrului sănătății, Vlad Voiculescu. 𝗔𝗰𝗲𝘀𝘁𝗮 𝘀̦𝗶-𝗮 𝗮𝗰𝘂𝘇𝗮𝘁 𝗰𝗼𝗹𝗲𝗴𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗴𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗣𝗡𝗟 𝗰𝗮̆ 𝗮𝘂 𝗺𝗮̆𝘀𝗹𝘂𝗶𝘁 𝗶̂𝗻 𝘁𝗼𝗮𝗺𝗻𝗮 𝗮𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘁𝗿𝗲𝗰𝘂𝘁 𝗰𝗶𝗳𝗿𝗲𝗹𝗲 𝗽𝗮𝗻𝗱𝗲𝗺𝗶𝗲𝗶, 𝗶̂𝗻 𝘀𝗰𝗼𝗽 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿𝗮𝗹. Senzaționalul acestei declarații nu este dat de modalitatea în care cei din PNL aleg să își facă jocul politic la Palatul Victoria, pentru că ne-am obișnuit cu metodele lor, ci de realitatea îngrijorătoare că s-a ascuns în tot acest timp dinamica infectării din România.

Situația în care ne aflăm astăzi este greu de acceptat de cetățeni, dar mai ales de medici și de personalul medical.


𝗣𝗿𝗮𝗰𝘁𝗶𝗰, 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮 𝘀-𝗮 𝗶̂𝗻𝘁𝗼𝗿𝘀 𝗶̂𝗻 𝘂𝗿𝗺𝗮̆ 𝗰𝘂 𝘂𝗻 𝗮𝗻, 𝗮𝘁𝘂𝗻𝗰𝗶 𝗰𝗮̂𝗻𝗱 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲 𝘀̦𝗶 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗲 𝗶𝗻𝘃𝗼𝗰𝗮𝘂 𝗶𝗺𝗽𝗿𝗲𝘃𝗶𝘇𝗶𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗳𝗲𝗻𝗼𝗺𝗲𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀𝗮𝗻𝗶𝘁𝗮𝗿 𝘀̦𝗶 𝗶𝗻𝘃𝗲𝗻𝘁𝗮𝘂, 𝗽𝗲 𝗹𝗼𝗰, 𝗽𝗹𝗮𝗻𝘂𝗿𝗶 𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗶𝗲𝘀̦𝗶𝗿𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗿𝗶𝘇𝗮̆. Ce diferențiază situația actuală a României cu cea de la începutul lunii martie 2020? Nu este nicio diferență. Se pare că declarațiile care promit salvarea bolnavilor au rămas aceleași, însă munca personalului medical din spitale s-a dublat.

Timp de un an, cei de la putere au reușit să facă un singur lucru: să închidă și să redeschidă restaurante, cinematografe, ȘCOLI, să introducă de la săptămână, la săptămână, noi restricții de circulație și să certe populația pentru că se îmbolnăvește! În tot acest timp, nu s-a amintit o secundă de posibiltiatea testării în masă, după modelul mai multor țări din Europa și nici de verificarea și susținerea spitalelor COVID-19 cu noi aparaturi, pentru a nu mai ajunge în situații tragice precum cele de la Neamț sau București.


𝗔𝗰𝘂𝗺, 𝘁𝗼𝘁 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗲 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝗲 𝘀̦𝗶 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶 𝘀𝗲 𝗮𝗳𝗹𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮̆, 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃 𝗺𝘂𝗻𝗰𝗶𝗽𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗕𝗿𝗮𝗱, 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗼𝘀̦𝗮𝗻𝗶 𝘀̦𝗶 𝗼𝗿𝗮𝘀̦𝘂𝗹 𝗦𝗶𝗺𝗲𝗿𝗶𝗮, 𝗱𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝘂𝗹 𝗛𝘂𝗻𝗲𝗱𝗼𝗮𝗿𝗮. 𝗜𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃 𝗮𝗶𝗰𝗶, 𝗮𝘃𝗲𝗺 𝗱𝗲-𝗮 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗶𝗺𝗮𝘁𝘂𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗮 𝗚𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶. 𝗖𝗵𝗶𝗮𝗿 𝘀̦𝗶 𝗮𝗶𝗰𝗶, 𝗿𝗲𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝗻𝘁̦𝗶𝗶 𝗱𝗿𝗲𝗽𝘁𝗲𝗶 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗲 𝘀𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗰 𝗶̂𝗻 𝗺𝗮̆𝘀𝘂𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝗶̂𝗻 𝘀𝗼𝗹𝘂𝘁̦𝗶𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗮̂𝘁 𝗺𝗮𝗶 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁𝗮̆ 𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗱𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗽𝗮𝗻𝗱𝗲𝗺𝗶𝗲.


Dacă duminică seară, ministrul educației declara că situația celor peste 7.500 de elevi din România care nu au reușit să suțină simularea examenului de bacalaureat putea să fie evitată, pentru ministrul sănătății măsurile luate ar fi trebuit să fie și mai stricte. În declarațiile cărui ministru să mai credem? Mai mult, ca să cadă la pace și să mențină actualul guvern, aflam din presă că același ministru al educației care susținea ieri păstrarea elevilor în bănci, dorește extinderea vacanței de primăvară. Cu alte cuvinte, închiderea școlilor pentru o lună. Când s-a mai întâmplat ca în timpul anului școlar să fie modificată structura anului școlar?


Este clar. Imaginea în fața electoratului, pentru liderii dreptei politice, depășește importanța vieților românilor, iar acest lucru se vede prin declarațiile haotice, deciziiile imature și certurile care au loc acum la nivelul Guvernului. Exact așa a fost și când au organizat alegerile, anul trecut, în pofida riscurilor sanitare, modificând numărul de cazuri din pix.

Dacă nu mințeau cu situația ratei de incidență a numărului de infectări la nivel de localități, respectiv la nivel național, poate sistemul de sănătate mai avea o șansă acum, în pragul valului trei. Salvatorii românilor de atunci au rămas aceiași și acum, când peste 1.350 de români sunt internați la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), iar numărul cazurilor noi de COVID-19 la nivelul țării depășește 6.130 de infectări.


La un an de la izbucnirea pandemiei, România arată cam așa: numărul pacienților COVID este în creștere, numărul deceselor crește și el alarmant, elevii continuă să piardă, iar românii sunt îngrijorați de ziua de mâine și asta din cauza Executivului care a decis, printre altele, plafonarea majorării salariilor, pensiilor și alocațiilor. 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮 𝘁𝗿𝗮𝘃𝗲𝗿𝘀𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁𝗮̆ 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮̆ 𝗱𝗼𝘂𝗮 𝗺𝗮𝗿𝗶 𝗰𝗿𝗶𝘇𝗲: 𝗼 𝗰𝗿𝗶𝘇𝗮̆ 𝗲𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗰𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗼 𝗮𝗹𝘁𝗮 𝗮𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝗰𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆. 𝗖𝘂 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗮̆ 𝗯𝘂𝗻𝗮̆𝘃𝗼𝗶𝗻𝘁̦𝗮, 𝗽𝗼𝘁 𝘀𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗱𝗼𝗮𝗿 𝗮𝘁𝗮̂𝘁: 𝗴𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗶𝗶 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮𝘀𝗲 𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗼𝗰𝘂𝗽𝗮𝘁𝗲 𝘀̦𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗽𝗹𝗲𝗰𝗲 𝗮𝗰𝗮𝘀𝗮̆.


Natalia Intotero (preşedintele Comisiei de învăţământ a Camerei), deputat PSD de Hunedoara!165 afișări

Comments


bottom of page