top of page

Cât mai trebuie să suporte elevii, părinții și profesorii bătaia voastră de joc?Educația în pericol!


Programul național denumit pompos ”Școala de acasă”, lansat încă din luna mai de guvernul Orban, este departe de a fi un succes. Dispozitivele electronice cu conexiune la internet, adică tabletele destinate elevilor care nu își permit astfel de echipamente, au venit cu țârâita. Asta chiar dacă ne apropiem cu pași repezi de încheierea semestrului I.


În primăvară, guvernul liberal s-a bătut cu cărămida în piept că a dat 150.000 de lei pentru cumpărarea lor, s-a lăudat peste tot cum că din septembrie toți elevii proveniți din medii sociale defavorizate vor avea fiecare tableta lor și vor învăța carte. Ba mai mult, în septembrie a lansat un nou program ”Educația în sigurață” (sic!) cu alocarea altor fonduri pentru școala online.


Dacă e să ne uităm peste cifrele din județul Hunedoara, aceste programe sunt sortite eșecului și adâncesc tot mai mult prăpastia dintre elevii care își permit o tabletă conectată la internet și elevii care nici măcar nu îndrăznesc să viseze la așa ceva.


Ne întrebăm cum se face împărțeala acestor echiapmente, care sunt elevii care primesc și care nu, diriginții trebuie să dea cu banul sau cum? Pentru că revenind la cifre, tabletele venite de la Ministerul Educațiai și Cercetării în baza HG nr. 370/2020, sunt mai puține decât necesarul. Astfel, dintr-un necesar de 2759 de tablete solicitate de la județ, la destinatari au ajuns doar 1280 de astfel de echipamente. Singurul lucru bun este că la cele 33 de școli din mediul rural, toți copiii au primit tablete. Problema rămâne la școlile din orașe. La împărțeală, aici a ajuns doar 32% din necesarul de tablete.


Cu ce sunt vinovați elevii care nu pot intra la cursuri, cu ce sunt vinovați profesorii că nu-i pot nota, cu ce sunt vinovați părinții că nu pot să le asigure cele necesare copiilor lor să facă școală?! Când statul care a luat măsura închiderii școlilor doarme, se poticnește în licitații, caută tot felul de scuze și trimite cu întârziere echipamentele în teritoriu!


Cu ce sunt vinovați primarii că nu au fost inspirați să cumpere ei toate echipamentele necesare elevilor din urbe ori nu au avut banii necesari, în condițiile în care guvernul penelist și-a asumat această misiune? Ce e de făcut, domnilor guvernanți? Cât mai trebuie să suporte elevii, părinții și profesorii bătaia voastră de joc?

sursa foto: zoomnews.in

374 afișări

Kommentare


bottom of page