top of page

Cîțu și Vetuța au uitat să dezvolte Hunedoara


A trecut un an de la alegerile locale. Dezvoltarea Hunedoarei, promisă de liberali a eșuat lamentabil. Niciunul dintre proiectele prezentate cu atâta emfază de Vetuța Stănescu, Adrian David & co., în campania electorală începută în august 2020, nu a prins nici măcar contur. De altfel, priceputa administrație liberală a eșuat și la nivel național. Guvernul condus de premierul Cîțu, personaj de tristă amintire susținut cu atâta ardoare inclusiv de Vetuța Stănescu, a aruncat țara în aer prin toate măsurile luate. Sau mai bine zis, pe care nu le-a luat! Pentru că totul a fost de fațadă, totul a fost o politică ieftină, iar singura preocupare a liberalilor a fost să se răfuiască atât la București, cât și în județ cu rivalii lor de la PSD.


În tot acest timp, sectorul HoReCa supraviețuiește cum poate, spitalele sunt copleșite, nu sunt suficiente paturi pentru tratarea pacienților cu Covid, nu există stocuri de materiale și medicamente eficiente cu care medicii să poată lupta împotriva virusului. Campania de vaccinare s-a împotmolit subit în vară. Măsurile de constrângere pe care le tot anunță, în fiecare zi, guvernul interimar și susținătorii săi din teritoriu nu fac decât să pună paie pe foc și să alimenteze neîncrederea populației în vaccin. Pentru că totul este politizat la maximum!


Asta este starea de fapt, iar populația din județul Hunedoara resimte din plin efectele nocive ale promisiunilor fără acoperire și fără discernământ lansate în urmă cu un an de liderii liberali locali, care anunțau numai lapte și miere, care promiteau o Hunedoară dezvoltată așa cum n-a mai fost până acum!


Doamna Vetuța Stănescu, unde este nodul rutier de la Sântuhalm, care să asigure legătura cu autostrada, unde sunt centrele medicale din orașele mici și din mediul rural. Ați pus măcar vreo piatră, vreo lopată de mortar la temelie? Despre aeroportul de la Săulești ce ne puteți spune? Dar despre faptul că toate locuințele din județ vor avea gaze naturale în casă? Direct de la rețea, nu din butelie! Unde sunt proiectele pentru căile de acces moderne spre fiecare localitate? Vă spunem noi unde sunt. Doar pe hârtie, că doar hârtia suportă orice!


Doamna deputat, președinte de organizație județeană PNL, cum ați promovat campania de vaccinare? Cum v-ați implicat împreună cu colegii de partid pentru ca oamenii să fie informați în legătură cu acest virus și de ce trebuie să facă vaccinul. Nu, nu v-ați implicat! Doar v-ați tras în poze pe la centrele de vaccinare de prin județ și cam atât. Toată mascarada a fost pentru a vă face imagine. Singura preocupare, din ultimele luni mai ales, a fost să vă ocupați de politică. Să vă declarați susținerea necondiționată pentru Cîțu, premierul dezastru, care vâna funcția de președinte de partid, să vi-i puneți în cap, pentru decizia asta, pe toți colegii liberali de la Deva și să vă răfuiți în permanență cu PSD și cu Consiliul Județean Hunedoara, condus tot de PSD.


Stimată Vetuța Stănescu, aveați toate pârghiile necesare, aveți doi colegi senatori, ați avut și încă aveți un guvern liberal, pentru a face ceva concret pentru județul Hunedoara. Dar nu, din contră. Nu v-ați zbătut deloc pentru ca Termocentrala Mintia să nu se închidă, nu vă interesează soarta CEH, menținerea în sistem și modernizarea ultimelor mine încă funcționale din Valea Jiului, mai ales acum când prețurile la energia electrică și gaze au explodat, iar România este nevoită să importe masiv aceste resurse. Nu vă interesează că șomajul este în creștere în județul Hunedoara, că investitorii ne ocolesc în continuare, deși acum avem asigurată infrastructura rapidă cu vestul Europei. Știți ce însemnă asta? Că din 2019 încoace guvernarea PNL, împreună cu aliații din USR PLUS și UDMR nu a avut nicio direcție clară!


Mai grav, nu suflați niciun cuvânt despre aberațiile care însoțesc primirea banilor prin PNRR și care vor duce în cap România, în loc să o dezvolte. Renunțarea la încălzirea pe lemne este bomba cu ceas care vă va exploda în față. V-ați gândit măcar cu ce o să facă foc oamenii de la munte? Cu fân, cu coceni? Cum veți duce gazul extra-scump prin satele noastre de munte cu case răsfirate în vârf de deal? Și câți își vor permite să se racordeze la această utilitate de lux?


Așadar, stimată doamnă, ce mai aveți de spus? Cum mai aveți tupeul să dați ochii cu oamenii pe la târgurile locale pe unde mergeți? Nu credeți că s-ar impune o DEMISIE? A dumneavoastră și a tuturor liberalilor care au făcut la alegerile locale promisiuni fără acoperire!






1.663 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page