top of page

Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!


Zicala i se potrivește ca o mănușă managerului Rădescu de la teatrul din Petroșani. De doi ani de zile ține capul de afiș al articolelor de scandal, țipă în stânga și dreapta că împotriva sa se comit abuzuri peste abuzuri. Posibil să fi rămas traumatizat de pe vremea fostei directoare, care l-a adus în teatru și l-a prezentat ca pe o mare stea în devenire. Sau să i se fi urcat la cap de atunci! Doar că, din postura sa de manager, comite abuzuri după abuzuri împotriva subordonaților care nu iau parte la războiul său cu șefimea de la consiliul județean.


Nu ține cont că o parte a angajaților teatrului sunt interesați să-și facă meseria, fără să fie târâți în scandaluri interminabile!


Este și cazul tinerei actrițe Andrada Dobre, care a acționat în instanță conducerea teatrului din Petroșani pentru discriminare și a câștigat! Numai că tânăra așteaptă încă din luna martie să-i fie comunicată sentința pentru a se putea întoarce la serviciu. Nu știm cum se face, dar sentințele în procesele deschise de domnul Rădescu îi sunt comunicate acestuia pe repede înainte. Ne întrebăm oare ce pârghii deține, care-i secretul său care-l face atât de special? Și ar mai fi câțiva actori care au ales să părăsească, în ultimii doi ani, teatrul din Petroșani din cauza managementului „performant” și a atmosferei „excelente” de lucru.


De abuzuri ale managerului Rădescu pot vorbi și angajații care se ocupă de partea tehnică a teatrului. Oameni care anul trecut nu au fost lăsați să-și ia concediul de odihnă legal, chiar dacă, nici în prima parte a anului și nici în toamnă, nu s-a jucat prea mult pe scenă din cauza restricțiilor sanitare impuse de pandemie.


Cu ei cum rămâne, cu dreptul lor la odihnă? Chiar nu se puteau găsi soluții pentru a se suplini unul pe celălalt? Desigur că nu, că doar Rădescu nu are timp de asemenea fleacuri. El nu este interesat de bunul mers al teatrului și de confortul oamenilor din subordine, ci se concentrează doar pe lupta sa neobosită cu superiorii ierarhici. Îi place să fie în centrul atenției, să facă pe victima sistemului și să-și continue cruciada cu pesediștii de la consiliul județean, spre deliciul unei părți a presei, care are marfă, nu glumă. Atenție însă că presa te urcă, dar tot presa te și coboară, domnule Rădescu!259 afișări0 comentarii

Commenti


bottom of page