top of page

CETĂŢILE DACICE DIN MUNŢII ORĂŞTIEI SUNT ÎN SFÂRŞIT PROTEJATE

CETĂŢILE DACICE DIN MUNŢII ORĂŞTIEI SUNT ÎN SFÂRŞIT PROTEJATE.


În 11 februarie 2020, plenul Camerei Deputaţilor a dat votul final pentru un proiect de lege mult aşteptat de hunedoreni. Iniţiativa legislativă a aparţinut parlamentarilor PSD de Hunedoara: deputat Laurenţiu Nistor, deputat Natalia Elena Intotero, deputat Ilie Toma, senator Cristian Resmeriţă şi deputatul Viorel Salan. A fost un efort susţinut de echipa PSD Hunedoara.


De azi, 11 februarie 2021, se asigură şi protejarea lor de către jandarmi.


"Legea nr. 23/2020 privind regimul juridic al Cetăților dacice din Munții Orăștiei, care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO și unele măsuri pentru protejarea acestora" prevede obligația Ministerului Afacerilor Interne de a asigura măsurile de ordine și siguranță publică, prin intermediul Jandarmeriei Române, în zona Cetăților dacice din Munții Orăștiei, care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO.
Astfel că în compunerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara se înfiinţează trei noi posturi de jandarmi montane, în zona Cetăților dacice Blidaru, Piatra Roșie și Bănița, care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO.
Se pune astfel capăt vandalizărilor şi jafurilor arheologice în zona cetăţilor dacice.
Ne-am împlinit astfel menirea de a proteja aceste monumente fără egal, ce vor continua să spună şi pentru generaţiile care vin povestea “celor mai viteji şi celor mai drepţi dintre traci”.

sursa: Salan Viorel, Deputat PSD Hunedoara


63 afișări0 comentarii

Comentários


bottom of page