CJ Hunedoara: Decizie privind drumul județean din Masivul Parâng

Comunicat de presă: Decizie privind drumul județean din Masivul #Parâng


Vineri, în ședință extraordinară convocată de îndată, conducerea Consiliului Județean Hunedoara propune modificarea Hotărârii nr. 286/2021 privind aprobarea închiderii temporare a circulației rutiere pe unele sectoare de drumuri județene pe perioada iernii 2021 – 2022, respectiv de la data de 15.11.2021 până la data 31.03.2022.


Modificarea propusă vizează drumul județean 709F Cabana Rusu – Masivul Parâng care, inițial, urma să fie închis circulației publice în perioada menționată pe sectorul km. 8+990 – 12+600. În urma unei întâlniri care s-a desfășurat miercuri, la Petroșani, reprezentanții cabanierilor și ai riveranilor au solicitat închiderea întregului sector de drum, de la Cabana Rusu, cu barieră, pentru a nu pune în pericol siguranța turiștilor.


„Masivul Parâng nu este pregătit pentru a asigura locuri de parcare pentru turiștii care vor să urce pe acest drum. Cea mai sigură soluție este închiderea accesului în totalitate, cu excepția cabanierilor și riveranilor”, a declarat Adrian Rus, unul dintre proprietarii de cabane din stațiunea Parâng.
La rândul său, Toma Coconea, a declarat că, la această cotă, siguranța turiștilor poate fi pusă în pericol: „Închiderea drumului este cea mai sigură soluție, nu putem pune oamenii în pericol”, a declarat Toma Coconea.

Reprezentanții SALVAMONT au exprimat același punct de vedere: „Pe timp de iarnă, având în vedere cotele ridicate, dar și dificultatea traseului, este aproape imposibil să ne asigurăm că accesul rutier poate fi realizat fără probleme”, a declarat Dan Breda – Serviciul Salvamont Petroșani.


Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a luat, astfel decizia de a lua noi măsuri în ceea ce privește acest sector de drum.