top of page

CJ Hunedoara finalizează demersurile pentru reglementarea transportului public de persoane


Miercuri, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, a avut loc o nouă întâlnire pentru a definitiva demersurile privind modificarea Legii nr. 92/2007 a serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ-teritoriale, în sensul introducerii unor reglementări care să permită ca autoritățile publice locale (consiliul județean și/sau consiliile locale) să poată contribui cu sume pentru asigurarea acestui serviciu.


Au răspuns invitației președintelui CJ Hunedoara, doamnele deputat Natalia Intotero și Vetuța Stănescu, respectiv domnul deputat Ilie Toma. În urma discuțiilor pe marginea propunerilor elaborate de aparatul de specialitate al CJ Hunedoara, conducerea instituției a transmis Guvernului o solicitare în vederea adoptării unei ordonanțe de urgență care să permită implicarea autorităților locale prin acordarea de compensații acolo unde traseele sunt nerentabile pentru operatori.


„Potrivit propunerii noastre, contractele de delegare a serviciului public de transport rutier de persoane presupun acordarea de compensații în situația în care costurile de exploatare plus un profit rezonabil nu pot fi acoperite de activitatea desfășurată. Cu alte cuvinte, ne dorim ca împreună cu primăriile pe teritoriile cărora se află traseele, să asigurăm transportul persoanelor chiar și acolo unde, din diferite motive, numărul de călători este foarte mic”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Urmare a acestui demers, parlamentarii prezenți la întâlnire și-au luat angajamentul de a urmări procesul legislativ al viitoarei ordonanțe de urgență și de a completa prin amendamente această propunere.

Biroul de presă
67 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page