top of page

CJ Hunedoara susține activitatea Salvital. Ce servicii noi apar


Vineri, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, s-a desfășurat ședința Adunării Generale a membrilor Asociației Salvital Hunedoara, în cadrul căreia a fost modificat Statutul și s-au făcut propuneri privind susținerea activității de asistență medicală în perioada următoare.


După ce 77 de paramedici au fost preluați de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara”, alți 14 paramedici au rămas în cadrul asociației, urmând să desfășoare activități de asistență inclusiv prin telemedicină și cursuri de prim-ajutor. Concret, cu resursele asociației vor fi asigurate asistență medicală la evenimente publice organizate de primăriile care au acceptat să susțină activitatea Salvital, vor fi efectuate acțiuni de verificare a stării de sănătate a populației în zonele fără medici, dar și cursuri de instruire a populației în vederea acordării primului ajutor în caz de nevoie.


Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a analizat oportunitatea susținerii activității Asociației Salvital și va propune plata unei cotizații de 3 lei/an/locuitor pentru toți locuitorii județului.

„Activitatea Asociației Salvital este în sprijinul cetățenilor județului Hunedoara, iar utilitatea acestui serviciu se va dovedi în timp. Nu discutăm politică atunci când trebuie să răspundem nevoilor cetățenilor județului Hunedoara. Vom fi primul județ din România care va avea astfel de servicii oferite cetățenilor”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.
La rândul său, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, a subliniat atenția pe care CJ Hunedoara o acordă domeniului sănătății: „Prin activitatea desfășurată în anii trecuți, mai ales anul trecut, când ne-am confruntat cu două valuri mari ale pandemiei, s-a dovedit că acest serviciu este eficient. Sănătatea este și va rămâne o prioritate a administrației județene.”

Asociaţia Salvital Hunedoara s-a înfiinţat în data de 9 martie 2005 prin libera exprimare a voinţei de asociere a membrilor fondatori – autorităţi ale administraţiei publice locale şi instituţii publice. În prezent, Asociația Salvital Hunedoara are în dotare 9 autospeciale.

Biroul de presă82 afișări

Comentarios


bottom of page