top of page

Clarificările Consiliului Județean Hunedoara: Răspuns la Articolul din Presa de partid plătită cu bani grei să denigreze Consiliul Județean

Litigiile se soluționează în mod legal și transparent


Având în vedere apariția în spațiul public a materialului intitulat „Gașca lui Laurențiu Nistor din Consiliul Județean Hunedoara vrea să scumpească gunoiul! A chemat în judecată primăriile”, prin care sunt transmise informații și acuzații lipsite de fundament referitoare la acțiunea în instanță privind solicitarea de introducere a valorii redevenței pe care ar trebui să o achite operatorul serviciului de salubrizare pentru Zona 4 – Valea Jiului, pentru corecta informare a locuitorilor județului Hunedoara, Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara face următoarele precizări:


În goana sa după senzațional și în lipsa unui studiu profund al subiectului, autoarea materialului își permite să arunce acuze grave folosind un limbaj suburban în spațiul public. Modul superficial, simplist, preferat de autoare pentru a aborda subiectul în cauză, sugerează graba și insistența cu care se urmărește denigrarea Consiliului Județean Hunedoara și a activității echipei executive condusă de președintele Laurențiu Nistor, mai ales în această perioadă de pre-campanie electorală. De altfel, sunt de notorietate atacurile repetitive, aproape obsesive, îndreptate împotriva administrației județene.


Hunedorenii trebuie să știe: acțiunea în instanță a Consiliului Județean Hunedoara la care face referire autoarea nu este o dorință personală a președintelui Laurențiu Nistor, așa cum insinuează tendențios autoarea, ci este consecința legală a Deciziei Curții de Conturi nr. 20/2022. Această precizare ar trebui să fie fundamentală pentru un jurnalist care pretinde că acoperă subiectul cu profesionalism.


Concret, prin Decizia nr. 20/2022, președintele CJ Hunedoara, în calitatea sa de ordonator principal de credite, „va dispune măsurile legale” pentru încasarea redevenței pentru această zonă, chiar dacă în contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare redevența nu se aplică. Așadar, măsura acțiunii în instanță nu era „opțională”, este limpede pentru oricine dorește să citească un document cu bună credință. Acțiunea se află pe rolul instanței de judecată și, în lipsa unei decizii definitive, orice comentarii sunt pur speculative. Magistrații vor decide dacă măsura dispusă de Curtea de Conturi este sau nu îndreptățită.

Acțiunea legală nu are la bază un conflict între Consiliul Județean și primăriile din zona Valea Jiului, privind aplicarea unei redevențe, așa cum se sugerează în mod voit eronat. Contrar afirmațiilor făcute fără fundament, Consiliul Județean Hunedoara nu încearcă să-și impună autoritatea prin forță, ci să respecte legislația și să soluționeze un litigiu în mod legal și transparent, așa cum a dispus Curtea de Conturi.


În final, ne reiterăm angajamentul față de legalitate și transparență în toate acțiunile noastre și ne exprimăm regretul față de faptul că unii jurnaliști aleg să abordeze subiecte importante pentru comunitate cu superficialitate și partizanat politic.


Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara
34 afișări0 comentarii

Yorumlar


bottom of page