top of page

COD GALBEN de ninsori în județul Hunedoara

❗️🟨🟧 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

🟨 COD GALBEN 🟨

Fenomene vizate și zone afectate: viscol și ninsori moderate cantitativ la munte

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 20

La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50...70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20...25 cm.

Notă: În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

🟧 COD PORTOCALIU 🟧

Fenomene vizate și zone afectate: viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 20

La altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90...100 km/h) și vizibilitate foarte redusă.

🟨 COD GALBEN 🟨

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 06

În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50...70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului.

Notă: Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
58 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page