top of page

Cod portocaliu de căldură și disconfort termicCOD PORTOCALIU


Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină, averse torențiale

Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 13:00 – 31 iulie, ora 23:00

Zone afectate: conform textului și hărții


În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în jumătatea nordică a Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30...50 l/mp.


MESAJ 3

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ


COD GALBEN


Interval de valabilitate: 1 august

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă

Zone afectate: conform textului și hărții


Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.


COD PORTOCALIU


Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat

Interval de valabilitate: 1 august

Zone afectate: conform textului și hărții


Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei,disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.


Notă: În sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare.84 afișări0 comentarii

Комментарии


bottom of page