top of page

Combaterea consumului de droguri nu e o joacă! Fenomenul ia amploare!Nu s-a strâns bine suma pentru achiziția celor două Drug Teste necesare județului Hunedoara, că au și apărut instanțele morale de serviciu să scrâșnească meschinele lor concluzii: „Tiranul” Nistor bagă mâna în buzunarele aleșilor și ale membrilor ATOP!


Aproape că lăcrimează ochiul critic de „necazul” abătut asupra aleșilor județului, într-o zi de marți, îngenuncheați financiar mai rău decât ar fi putut să o facă vreodată ANAF-ul.


Dar, să vedem cum Binele devine rău, iar Răul devine... relativ, doar pentru că este mai convenabil și servește scopurilor concepute în bezna post-adevărului.


Pe scurt, în lipsa unui buget, ATOP a solicitat sprijin pentru achiziția unui Drug Test.


Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a făcut o propunere corectă, o provocare: donăm indemnizațiile (președinte, vicepreședinți, administrator public, membrii ATOP) și cumpărăm nu un Drug Test, ci două. În unanimitate, consilierii județeni și-au dat acceptul în plenul ședinței. Necesitatea nu se discută. Nimeni nu s-a opus, nimeni nu s-a abținut. Acceptă și membrii ATOP, unii din convingere, alții de rușine. Dar acceptă, pentru că problema consumului de droguri este mult prea importantă. Cu toate acestea, suntem asaltați: „e rău”, „nu e bine”, „nu așa”.


Haideți să încercăm o traducere a demersului și pentru cei care se opun cu orice chip rațiunii.


Ce este greșit, imoral sau nepotrivit în faptul că aleșii fac „un efort” și renunță la una dintre cele 48 de indemnizații încasate în timpul unui mandat pentru un scop mai mult decât necesar, nobil: limitarea consumului de substanțe interzise? Care este paguba sau necazul? Ce-ar fi ca toți aleșii să facă același lucru măcar cu o parte din indemnizația pe care o încasează, o dată pe an sau o dată la patru ani? DE CE NU?


Aderarea la o cauză nobilă este rezultatul unui demers interior al fiecărui om, mai degrabă o problemă de conștiință. Așa cum, tot o problemă de conștiință este și modul în care tratezi, ca om, gesturile celor care aleg să se implice!


Critica își are rostul și își atinge scopul atunci când rămâne în sfera rațiunii. În afara acesteia, este doar un instrument folosit în mod meschin pentru a servi alte interese, străine de nevoile societății în care trăim.

Deocamdată, din fericire, faptele cântăresc mai mult decât vorbele. Orice gest făcut în sprijinul asigurării unui viitor sigur pentru tineri merită susținut și apreciat!


Bogdan Hăulică, Consilierul președintelui CJ Hunedoara


21 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page