top of page

COMUNICAT DE PRESĂ

DEVA. Vineri, 24 iulie 2020, purtătorul de cuvânt al Organizației Județene a PSD Hunedoara, domnul Florin CAZACU, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat trei teme de dezbatere.

Situația zăcămintelor minerale din județul Hunedoara

Florin Cazacu a atras atenția că, în ciuda existenței zăcămintelor miniere în județul Hunedoara, guvernanții nu sunt capabili să le valorifice, răspunderea revenind Ministerului Economiei.

„Ne lăudăm cu zăcămintele miniere, dar încă nu sunt puse în valoare. Guvernarea de dreapta a închis minele. Exploatările miniere închise în mod necontrolat sunt sursă de poluare: unele au fost părăsite, altele vândute. Munții noștri au zăcăminte, dar guvernanții nu le valorifică”, a arătat Florin Cazacu.

Deficitele bugetare la unitățile administrativ-teritoriale din județ, în primul semestru al anului 2020;

PSD Hunedoara solicită rectificarea bugetară în regim de urgență după ce, în urma unei analize realizată la nivelul unităților administrativ-teritoriale conduse de primari social-democrați, s-a constatat un deficit de aproximativ 40 de milioane de lei între veniturile prognozate și cele realizate în primul semestru al acestui an.

„Încasările efective la bugetele locale sunt în jur de 70%, avem venituri programate dar încasarea efectivă este de 70%. Impozitele și taxele locale, având în vedere că termenele au fost prorogate, sunt încasate de asemenea în proporție de 70%. În urma unei analize făcute la nivelul UAT-urilor conduse de primari PSD se constată o diferență de aproximativ 40 de milioane de lei”, a arătat purtătorul de cuvânt al PSD Hunedoara.

Florin Cazacu a anunțat că Liga Aleșior locali din cadrul PSD Hunedoara va depune un memoriu la Guvern, Ministerul Finanțelor Publice și Instituția Prefectului prin care se solicită rectificarea bugetară în regim de urgență și alocarea resurselor financiare în vederea echilibrării bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale din județul Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al PSD Hunedoara a atras atenția și asupra lipsei de profesionalism a celor care guvernează astăzi România, arătând cum, printr-o serie de acte normative emise de Guvern, au fost excluse de la finanțări pentru serviciile sociale bugetele comunelor, orașelor și municipiilor.

Majorarea alocațiilor de stat pentru copii

PSD solicită Guvernului României să respecte legea adoptată de Parlament la inițiativa deputaților și senatorilor social-democrați și să dubleze alocațiile de stat pentru copii așa cum este prevăzut în actul normativ:

"ART. 3

(1) Alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:   a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;  

b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3);  

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap." 

Florin Cazacu a arătat, în urma unei analize, că necesarul lunar pentru achiziția produselor de bază pentru creșterea și îngrijirea nou-născuțior este de 1.160 de lei, cuantumul actual al alocației pentru nou-născuți (300 lei/lună) fiind insuficient pentru acoperirea cheltuielilor.

Biroul de presă


332 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page