top of page

Conferința - Puterea vindecătoare a cuvântului cu doctorul Dumitru Constantin-Dulcan

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca organizează conferința binecunoscutului medic neurolog, profesor Dumitru Constantin-Dulcan, având drept subiect „Puterea vindecătoare a cuvântului”, în ziua de 12 noiembrie 2023, ora 1600, în Sala Mare a Teatrului de Artă din Deva. Conferința va avea ca invitate speciale pe doamnele Gianina Sabău Popovici, autoarea cărții „Sărutul morții. Memoriile și profilul unui pacient neurologic”, carte prefațată de Dr. Dumitru Constantin-Dulcan care o consideră un „exemplu de victorie a vieții nascută din suferință” și Liliana Trif.

Medicul profesor Dumitru Constantin-Dulcan nu mai are nevoie de prezentare, cărțile și conferințele sale bucurându-se în ultimii 30 de ani de un succes impresionant din partea unui public tot mai numeros, tot mai interesat de marile probleme ale credinței, ale genezei, ale tainelor Universului. Cărțile sale cu conținut eseistic și filozofic precum „Inteligența materiei” (care a circulat clandestin înainte de 1989), „Somnul rațiunii”, „Gândirea omului modern. Culmi și limite”, „În căutarea sensului pierdut”, „Către noi înșine” sau „Mintea de dincolo. Sinteza și semnificația experiențelor morții clinice” au fost citite și apreciate de un număr foarte mare de oameni care au căutat în ele răspunsuri la marile interogații existențiale cu care ne confruntăm în această viață.

Conferința susținută de profesorul Dumitru Constantin-Dulcan va aduce în fața auditoriului ideile cuprinse în recenta sa carte intitulată „Cuvinte alese”, carte considerată o chintesență a ideilor profesorului, idei care încearcă să ofere chei de înțelegere a Universului. Cuvintele profesorului Dulcan sunt lămuritoare în acest sens: „Fiecare dintre noi își ocupă locul său în Univers, în virtutea unei gândiri înscrise dincolo de noi. Acest rost ne conferă motivația de a fi și calea de eliberare, de salvare. Avem nevoie de o nouă conștiință, o nouă gândire, o nouă paradigmă, o Nouă Spiritualitate”.

 

 

Cu deosebită considerație,

Manager,

Ioan Sebastian Bara

 


22 afișări

Commentaires


bottom of page