Consiliul Județean Hunedoara: COMUNICAT DE PRESĂ


Rezumatul conferinței de presă de joi, 18 noiembrie 2021


De aproape doi ani de zile, sistemul de sănătate traversează o perioadă dificilă, pandemia forțând neîncetat limitele. Personalul medical depune eforturi supraomenești pentru salvarea semenilor noștri, însă atât medicii, cât și asistenții, găsesc zilnic forța necesară pentru a continua lupta cu pandemia.


Consiliul Județean Hunedoara, ca administrator al Spitalului Județean de Urgență din Deva, s-a implicat în această perioadă prin alocarea de fonduri pentru susținerea luptei împotriva coronavirusului, dar și pentru a realiza noi investiții.


Pandemia nu trebuie să oprească proiectele care vizează modernizarea actului medical, îmbunătățirea condițiilor de tratament oferite pacienților și achiziția de noi echipamente medicale.


Spitalul Județean de Urgență beneficiază în această perioadă de investiții în infrastructura de sănătate, finanțările fiind asigurate din trei surse: fonduri guvernamentale, fonduri europene și fonduri proprii.


Prin programul de reparații capitale (fonduri guvernamentale), demarat în 2009 la inițiativa domnului Laurențiu Nistor, spitalul este modernizat aproape în întregime. Și la această oră se lucrează la noile secții, una dintre cele mai importante fiind noua secție de pediatrie.


Cu fonduri europene am demarat două proiecte importante: Modernizarea și dotarea secției de Radiologie și Extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe. Detaliile tehnice, valorile vă pot fi comunicate de Biroul de Presă.
Pentru a putea realiza extinderea UPU de la Spitalul Județean de urgență din Deva, am fost nevoiți să facem o nouă investiție, din fonduri proprii, o clădire care să deservească UPU în perioada desfășurării lucrărilor la proiectul pe fonduri europene. Am demarat procedurile, am obținut terenul de la Primăria Deva, iar acum se lucrează. După ce va fi finalizat proiectul de extindere UPU, această clădire va deservi secția Spitalizări de zi. Tot în lucru se află și noul compartiment USTACC, pentru tratarea pacienților cardiaci critici.
De asemenea, suntem pregătiți să depunem documentațiile necesare pentru modernizarea secțiilor de Pneumologie și Recuperare Medicală Baia Sărată, dar și pentru reabilitarea blocului administrativ al SJU Deva. În plus, vom face demersurile necesare pentru infiintarea unui Centru de tratament post Covid19, pentru pacienții care au trecut prin boală", a declarat Costel Avram, administrator public al Consiliului Județean Hunedoara, în cadrul unei conferințe de presă.