top of page

Consiliul Județean Hunedoara investește în echipamente performante la SJU Deva

Am convocat, astăzi, o ședință extraordinară pentru rectificarea pozitivă a bugetului Spitalului Județean de Urgență din Deva cu 5,77 milioane de lei, bani care vor fi folosiți în principal pentru achiziția unui angiograf. Aparatul va fi folosit de medicii cardiologi pentru a efectua proceduri minim invazive de diagnostic și tratament.

Statisticile arată că aproape 100 de mii de locuitori ai județului Hunedoara se confruntă cu afecțiuni cardiovasculare, de aceea cred că este necesar ca administrațiile locale și autoritățile sanitare să se implice atât în acțiuni de prevenire a apariției acestor boli, cât și în asigurarea celor necesare pentru tratament.


Cardiologia intervenţională, cea mai modernă soluţie atât în diagnosticarea afecțiunilor cardiace, cât și în tratarea lor minim-invaziv, îmbină cardiologia şi chirurgia cardiacă, și are numeroase beneficii pentru pacienţi.

Pe lângă echipamentul amintit, SJU Deva va achiziționa o stație de monitorizare a funcțiilor vitale, un monitor portabil, un ventilator mecanic, un stimulator extern, un electrocardiograf, un defibrilator și un ecocardiograf portabil.

Fondurile pentru această investiție sunt asigurate din bugetul Ministerului Sănătății și din bugetul Consiliului Județean Hunedoara.


Laurențiu NISTOR, Președintele Consiliului Județean Hunedoara172 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page