top of page

Corijenţa la istorie


Pe ecran se dă drept ’preşedintele tuturor românilor’, când de fapt este ipocritul maxim, androidul prea nervos pentru a băga de seamă în ce țară şi printre ce oameni trăieşte. Jignindu-i şi ameninţându-i, de parcă ar fi pe moşia lui nemţească, şi nu în patria lor. Acesta fiind iohanusul pe care unii l-au votat de bună credinţă dar şi din neştiinţă de cauză, ba chiar ’au muşcat-o’ şi a doua oară, noroc că după aceea se va duce la mare şi la munte pe banii lui, asta în caz că nu-l apucă putinismele, cu ’guvernul meu’, ’parlamentul meu’,... ’constituţia mea’!


Ţara însă nu e a lui, şi nici nu mai e populaţia majoritară de partea lui, şi asta se vede din răceala cu care e tratat, atunci când nu e blamat, tot mai des, în spaţiul public. Pe lângă că nu-i pasă de traiul românilor, ba dacă s-ar putea, i-ar trimite pe toţi la sparanghel, iohanusului ’i se rupe’ sistematic şi de istoria acestora, că de, nu-i şi istoria lui! A se vedea şi de astă dată, la sărbătoarea Iancului, de la Ţebea, moment de maximă importanţă pentru Ardeal, când iohanusul face politica struţului...


Nu neapărat să-şi mişte circuitele din fizic până la căpătâiul Crăişorului, în Pantheonul Moţilor, că deh, o fi obosit după ce n-a făcut nimic până acum în afară de a înjura PSD, adică ’PESEDE’, cu acuzaţii decrepite de vindere a Ardealului etc, scandalizând deopotrivă şi românii şi ungurii. Dar să zică două vorbe acolo, şi alea rânjite mefistofelic pe sub mască, ar fi putut... Dar el nu poate, nu, el nu poate!

Sursa foto: facebook.

254 afișări0 comentarii
bottom of page