top of page

Costel Avram: Pas cu pas, despre "chinurile" unui primar supus

„𝗣𝗮𝘀 𝗰𝘂 𝗽𝗮𝘀”, 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 „𝗰𝗵𝗶𝗻𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲” 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿 𝘀𝘂𝗽𝘂𝘀


Ca om al #VăiiJiului, sunt mâhnit să constat că primarul municipiului #Petroșani, „prietenul meu” 𝙏𝙞𝙗𝙚𝙧𝙞𝙪 𝙄𝙖𝙘𝙤𝙗 𝙍𝙞𝙙𝙯𝙞, a ajuns în umila postură de a executa dispozițiile aberante ale șefei sale de partid ↘️↘️↘️, la nivel de județ. Deși mult timp l-am crezut a fi un om echilibrat 🤔, care a avut un cuvânt de spus în #PNL, văd că populismul pune stăpânire și pe discursul lui Tiberiu Iacob Ridzi, „șlefuit” mai nou cu ură, patimă și răzbunare, toate dictate de un grup obscur de interese.


❗ Printr-o retorică superficială, domnul Iacob-Ridzi sugerează total greșit că, din punct de vedere politic, prefectul județului ar fi un fel de omolog al președintelui Consiliului Județean. Profund greșit și în dezacord cu toate regulile democrației! Domnule primar, diferența pe care o știți, dar o ignorați, este aceea că președintele CJ este 𝐚𝐥𝐞𝐬 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐯𝐨𝐭 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐮𝐧𝐢𝐧𝐨𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥 de către cetățeni, iar prefectul este 𝐧𝐮𝐦𝐢𝐭 printr-o semnătură, de către Guvern, la propunerea unui partid politic. ❗ În practică, Laurențiu Nistor a fost ales politic în funcția de președinte de peste 72 de mii de hunedoreni, iar Călin Petru Marian a fost numit politic de o grupare din PNL din care, probabil, faceți parte și dumneavoastră.


↘️ Așadar, politizarea pe care nu vreți sau nu vă dă voie doamna Vetuța Stănescu să o vedeți, are loc prin faptul că Instituția Prefectului, care funcționează în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și care are scopuri bine stabilite prin lege, execută ordine de partid și promovează imaginea formațiunii al cărui membru este prefectul. Dacă vi se pare în regulă, vă provoc public să faceți la fel și cu canalele oficiale ale Primăriei Petroșani, inclusiv pe rețelele de socializare. Cred că locuitorii municipiului Petroșani s-ar bucura.


🤭 Vorbește domnul primar despre politizarea instituțiilor subordonate CJ Hunedoara, iar la acest capitol, recunosc, m-a făcut și pe mine să râd. Direcția de Evidență a Persoanelor, muzeul devean, biblioteca județeană, Salvamont, sanatoriul din Brad, compania Apaprod, sunt doar câteva din exemplele pe care vi le ofer, toate aceste instituții fiind conduse și azi de oameni instalați pe funcții în perioada în care PNL a condus județul Hunedoara. Să vă dau și lista directorilor liberali de instituții deconcentrate care nu au fost schimbați din funcții în perioada guvernării #𝗣𝗦𝗗? Unul dintre ei este... Călin Petru Marian...


🔴 Tot politizare a fost, probabil, și alocarea istorică de 🔴 14 ᴍɪʟɪᴏᴀɴᴇ ᴅᴇ ʟᴇɪ 🔴 de către Guvernul condus de PSD către Spitalul Municipal din Petroșani, nu-i așa? Sau alocările făcute, tot de guvernul PSD, prin care chiar primăria Petroșani a primit mai mulți bani decât două-trei primării conduse de PSD la un loc. Așa a condamnat PSD-ul municipiul Petroșani? Tot condamnare este și modernizarea drumului județean din Parâng, stațiunea pe care o păstoriți? Ați uitat cum, fostul prefect liberal de Hunedoara a solicitat, noaptea ca hoții, numai primăriilor liberale necesarul de bani în iarna lui 2019 pentru trimite situația la Guvern.


↘️ Domnule primar, faptele și vorbele spun totul despre caracterul unui om. 🔴 Nu mizați pe memoria scurtă a oamenilor, așa cum vi se indică în punctajele primite de la partid! 🔴 Nu subestimați cetățenii județului Hunedoara și nu vorbiți despre condamnare la sărăcie. Județul Hunedoara este unde este pentru că, timp de 𝟭𝟮 𝗮𝗻𝗶 🌑☁️, PNL nu a fost capabil să-l pună pe un drum corect. De aceea, avem mult de recuperat și timp foarte puțin. Pentru că ai dumneavoastră colegi, ajunși în funcțiile publice, inclusiv la Consiliul Județean, n-au știut, n-au vrut sau n-au putut să facă mai mult. De aceea, din 2016 încoace sunteți și veți fi pedepsiți de votul oamenilor!


☀️ Pereții nu respiră culori, domnul primar, confundați materiile. Pereții respiră aer și pereții au miros. ☀️ Vă anunț cu bucurie că am reușit să îndepărtăm aproape în totalitate mirosul neputinței și delăsării pe care PSD l-a găsit în 2016, la Consiliul Județean Hunedoara!


𝗖𝗼𝘀𝘁𝗲𝗹 𝗔𝘃𝗿𝗮𝗺,

Vicepreședinte PSD Hunedoara



799 afișări
bottom of page