top of page

Cum au ajuns aleşi ai PNL la lefuri lunare de peste 30.000 de lei anul trecut

Zece parlamentari ai PNL au reuşit, în 2020, când aveau diferite funcţii guvernamentale de top, să fie numiţi şi în consilii de administraţie, locuri de unde, în unele cazuri, au câştigat şi peste 20.000 de lei lunar.


Printre noii aleşi ai PNL din Parlament sunt şi politicieni care anul trecut au fost secretari de stat sau şefi de agenţii, însă în acelaşi timp au fost numiţi şi în consilii de administraţie sau comitete ale unor structuri ale statului, locuri de unde şi-au rotunjit serios veniturile.
Deputata Vetuţa Stănescu, şefă a PNL Hunedoara, a fost în 2020 secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, instituţie de unde a încasat 100.500 de lei. Dar prin prisma funcţiei deţinute, Vetuţa Stănescu a fost numită şi în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii, instituţie aflată în subordinea ministerului, de unde a mai primit 8.900 de lei.

Şeful PNL Argeş, venituri de 33.200 de lei pe lună


Deputatul Adrian Miuţescu, preşedinte al PNL Argeş şi susţinător al lui Ludovic Orban, a fost, în 2020, preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), dar şi membru al CIFGA al EXIM BANK şi al ROMAERO. Pentru prima funcţie a încasat în 118.000 de lei, în timp ce pentru participarea la CIGFA, nu mai puţin de 257.000 de lei, iar pentru ROMAERO, 24.500 de lei. Practic, poziţia din CIFGA i-a adus o leafă dubă faţă de cea de şef al AAAS, în total, venitul mediu lunar în 2020 a fost de 33.200 de lei.


Printre cei care au ocupat, pe lângă o funcţie guvernamentală, şi un loc în CIFGA al EXIM BANK au fost persoane ca Gheorghe Pecingină (echipa Cîţu), Mircea Fechet (echipa Cîţu), Antonel Tănase (echipa Orban) şi Ionel Dancă (echipa Orban).

475 afișări

Komentáře


bottom of page