top of page

Date OFICIALE: 22% din românii INFECTAȚI cu Delta sunt vaccinați cu schema completă

Mai bine de o cincime din românii diagnosticați cu varianta Delta a coronavirusului au fost vaccinați cu schema completă, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Astăzi, au fost oferite noi detalii despre situația infectărilor de la nivel național și despre distribuția cazurilor de COVID.


Au fost confirmate 2.373 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 620 sunt cu varianta Delta.


Dintre cele 620 cazuri confirmate cu varianta Delta, 144 (23,2%) au fost vaccinate: 6 incomplet și 138 complet vaccinate (22,3% din total).

Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 26,1% în săptămâna 34.


Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat.

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!


Prin vaccinare împotriva COVID-19:

- se reduce riscul de infectare;

- se reduce riscul de transmitere a virusului;

- se reduce considerabil riscul de spitalizare;

- se reduce considerabil riscul de deces.

Mai multe informații pe: https://bit.ly/INSP-VOC-29august

Date cumulate – inclusiv săptămâna 34 (23/08/2021-29/08/2021).

*Document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile
29 afișări0 comentarii

Komentáře


bottom of page