top of page

DAVID N-A PUTUT!

Judet la cheie?


Cum a trântit Adrian David un proiect de 55 de milioane de euro.


Lăsat repetent de electoratul din județul Hunedoara în 2016, Adrian David a avut totuși tupeul să amenințe că se va întoarce pe funcția de președinte al unui județ pe care l-a lăsat „la cheie”.

Proiectul privind managementul deșeurilor, o investiție în valoare de 55 de milioane de euro, a fost preluat de administrația PSD în moarte clinică. Cu alte cuvinte, Consiliul Județean Hunedoara era în fața unui eșec dramatic al administrației PNL, care ar fi putut însemna returnarea zecilor de milioane de euro doar pentru că administrația liberală nu a fost capabilă să operaționalizeze un deponeu ecologic.


Cheia lui David fiind de negăsit, au fost dispuse primele măsuri urgente. Prima dintre ele a fost înlăturarea lui Ioan Prip de la conducerea ADI Deșeuri a cărui pasivitate a contribuit din plin la agravarea situației: în iulie 2016, 29 de unități administrativ teritoriale nu aprobaseră, prin consiliile locale, caietele de sarcini pentru organizarea licitațiilor privind desemnarea operatorilor de deșeuri din cele patru zone ale județului.


Cum a fost salvat proiectul SMID.


În aprilie 2017, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara a încheiat contractul de servicii privind operarea și administrarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea Mare. O lună mai târziu a fost obținută Autorizația Integrată de Mediu pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea Mare și autorizațiile de mediu pentru stația de sortare și stația de transfer din Municipiul Petroșani.


În anul 2018 a fost finalizat (operațional) Proiectul „SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEŞEURILOR ÎN JUDEŢUL HUNEDOARA”, prin încheierea contractelor de salubrizare în cele patru zone ale județului. Astăzi, colectarea deșeurilor se face conform proiectului! Conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara a reușit să salveze proiectul și să nu dea înapoi niciun cent din fondurile europene atrase pentru realizarea sa!


David n-a putut!

Sursa foto: gddhd.ro

807 afișări

Comments


bottom of page