top of page

De la înălțimea celor 40 de mii de lei pe care îi încasează, vine să țină lecții de moralitate

De la înălțimea celor 40 de mii de lei pe care îi încasează, vine să țină lecții de moralitate. Indemnizațiile aleșilor și ale șefilor de prin instituțiile publice locale sunt în continuare motiv de bârfă. Da, de bârfă, pentru că se găsește să vorbească despre ele tot câte un bugetar de-al puterii actuale, care încasează într-o lună, de la stat, deci din banii tuturor, cam 40.000 de lei. Evident, ciorba asta cu banii este reîncălzită de două ori pe an, atunci când, potrivit legii, instituțiile statului trebuie să publice pe site veniturile salariale ale tuturor angajaților.


Ca să fie în trend cu colegii de partid, care nu mai încap de veniturile bugetarilor din teritoriu, deputata PNL de Hunedoara, Vetuța Stănescu, s-a lansat într-o analiză deșănțată a indemnizațiilor sau salariilor încasate de șefii Consiliului Județean Hunedoara. Nici membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Hunedoara nu au scăpat de gura soacrei, din cauza indemnizațiilor de ședință pe care le primesc.


Dar cine este doamna Vetuța Stănescu? Ați ghicit! O doamnă mufată la banul public o bună bucată de vreme. A fost director economic la Spitalul Județean de Urgență Deva, consilier județean pe parcursul a două mandate, pentru scurtă vreme a ocupat chiar poziția de vicepreședinte al CJ Hunedoara, a fost membră și în ATOP Hunedoara, a fost șefă pe la Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, apoi a ajuns secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, iar din decembrie 2020 este deputat PNL de Hunedoara.


Și da, de peste tot a încasat salarii și indemnizații. Nu or fi fost veniturile foarte mari înainte de apariția legii salarizării unice din vara lui 2017, dar tot bani publici se numesc. Și în ultimii trei ani, tot grație acestei legi, și-a rotunjit bine de tot veniturile. Iar acum, de la înălțimea celor 40 de mii de lei pe care îi încasează, vine să țină lecții de moralitate pe la televiziunile de casă ale partidului.


Plină de aroganța caracteristică deja politrucilor PNL, doamna deputat analizează salarii și vorbește despre funcții pe care nu demult le-a ocupat și ea! Madam Vetuța vorbește despre aceste lucruri la modă, în lipsă de proiecte concrete. Programul de campanie ”Dezvoltăm Hunedoara” a fost doar praf în ochii hunedorenilor. Niciun proiect povestit acolo nu a fost demarat, iar de când e deputat nu am văzut nimic, dar absolut nimic conturat pentru județul Hunedoara! Doar povești frumos ambalate. Și, la fel ca și colega dumneai de coaliție, madam Hangan de la USR, și madam Vetuța se gândește să taie din venituri. Evident, nu din ale lor!


Doamnelor, ce ar fi să începeți tăierile cu suma forfetară primită de la buget! Da, suma pe care o primiți din banul public și care este în cuantum de 17.000 de lei! Nu vi se pare că este cam mare?! Și, dacă tot vorbiți de bani publici, poate ne spuneți și ce faceți cu această sumă, la care se adaugă și indemnizația de 20.000 de lei, că nouă ni se pare mult prea mult pentru ce faceți acolo, în Parlament! Și, doamna Vetuța, poate ne spuneți de ce se interesează DNA despre sumele primite de dvs prin consiliile de administrație prin care ați trecut! Sau de ce s-a interesat DNA de modernizările de la spital din vreme în care erați mare directoare pe acolo?!



1.539 afișări0 comentarii
bottom of page