top of page

Deputatul Heiuș bagă capu-n fotografie


Gestul deputatului PNL de Hunedoara frizează ridicolul. Ce a făcut?


Începând cu data de 9 noiembrie 2020, „se suspendă activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise” – aceasta a fost decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență al cărui președinte este premierul Ludovic Orban. Măsura are drept scop declarat limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Guvernanții nu au luat însă aceeași măsură în ceea ce privește activitatea comercială a supermarketurilor sau a mall-urilor.


Decizia halucinantă de a închide piețele agroalimentare a iritat nu numai producătorii agricoli din județul Hunedoara, ci și populația obișnuită să cumpere fructe și legume românești. Producătorii au fost scoși din piețe, unii au prins loc la tarabele improvizate în jurul centrelor comerciale, iar alții au renunțat la comerț și privesc neputincioși la cum li se alterează marfa...


În acest context, PSD a depus în Parlament un amendament astfel încât piețele aflate în spații închise, a căror funcționare a fost suspendată temporar de Guvern ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, să își poată relua activitatea. Propunerea are șanse mari să fie adoptată, așa că este de așteptat ca piețele să fie redeschise în scurt timp.


După ce a lăudat măsurile luate de șeful său pe linie de partid, deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuș face un anunț incredibil. Parlamentarul pare că s-a trezit măcinat de remușcări și anunță printr-o postare pe Facebook că a votat în comisia din care face parte ca halele agroalimentare să fie redeschise. Citit a doua oară, anunțul are același mesaj.


Este totuși greu de crezut că deputatul Lucian Heiuș s-a sucit cuprins de jenă. O explicație mai plauzibilă este de fapt cartea populismului pe care o joacă parlamentarul liberal. Aflat în plină campanie electorală de o poziție firavă pe lista PNL la Camera Deputaților, Heiuș simte că-i fuge pământul de sub picioare. Cu siguranță au ajuns și la urechile domniei sale „binecuvântările” producătorilor fugăriți din piețe, așa că, pur și simplu a decis s-o-ntoarcă, așa, ca la Ploiești doar-doar va fi perceput ca un „băiat bun”.



836 afișări0 comentarii
bottom of page