top of page

Deva e frumoasă doar în fotografii!


În plină pandemie, Deva e frumoasă doar în fotografii! Preocupați mai mult de imaginea proprie și de câștigarea alegerilor, edilul șef și administratorul public de la Primăria Deva au uitat cu totul de fișa postului, dar și de perioada dificilă pe care o traversăm. Orașul este murdar de la un capăt la altul, iar parcurile, piețele publice și locurile de joacă au devenit adevărate focare de infecție.


De exemplu, Piața Arras sau părculețul de la Lido, cum îl cunoaște lumea, s-a transformat într-un adevărat tomberon: pe unde te uiți e plin de gunoaie, de resturi alimentare, chiștoace, pavajul este pătat cu suc sau cafea. La tot pasul, dai de gumă de mestecat lipită de dale, după ce a fost aruncată de copii și luată în picioare de trecători. Și asta la ora 10.00 dimineața, când ar trebui să fie totul lună și bec!


Ce să mai zicem de zona ”de la cal”, baricadată cu tot soiul de mușuroaie de flori și ghivece să ia ochii trecătorilor! Că în rest, curățenia lasă de dorit și aici, iar casa de cultură din fundal este plină la exterior de grafitti și transformată în Wc public.

Din martie și până acum, administrația locală pare că a dormit. Niciun parc din oraș nu a fost curățat temeinic, șamponat ca dincolo sau măcar ca în alte orașe de pe la noi, dezinfectat, cu guma de mestecat și resturile alimentare vechi dezlipite de pe dale.


Pe liberalii de la conducerea Devei nu-i interesează sănătatea și siguranța copiilor care vin zilnic în parc. Oricât de atenți ar fi părinții, micuții tot scapă și se pun pe jos, ating cu mâinile pavajul sau sunt tentați să adune ambalajele pe care le văd aruncate la întâmplare.

În afară de tărăboanța care, o dată la o saptamână, mai stropește trotuarele, mai împrăștie praful și frunzele, alte acțiuni de igienizare ale piețelor și piațetelor folosite intens de deveni nu am văzut!


Se poate spune că administrația Devei nu e interesată de curățenia orașului și a locurilor de promenadă. Asta, deși nu scapă nicio ocazie în care să nu se laude cu ce oraș frumos am fost binecuvântați!


Da, de sus și din mașină orașul arată super-atrăgător, dar de la nivelul solului, devenii care circulă pe jos sau se plimbă prin parcuri văd toate hibele.

Dacă nici acum, când cazurile de coronavirus se tot înmulțesc, șefii orașului nu se arată interesați de soarta locuitorilor, de confortul lor, atunci nu-i de mirare că suntem unde suntem! Rămași în urmă față de sora Alba-Iulia, de Sibiu sau Arad nu mai zicem. Până și Târgu-Jiul este mai curat decât Deva!


Concluzia: Deva e frumoasă doar în fotografii și riscă să se transforme într-un focar de neputință administrativă!

177 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page