top of page

Deva nimănui


De o parte faliment, de celalată parte faliment! Și la mijloc un sediu de partid cu geamurile murdare. Un partid care vrea să construiască Hunedoara 9! Ce-o mai fi însemnând și asta?! O fi Hunedoara nouă în sensul de înnoită sau Hunedoara nouă, adică să o ia de la pesediști și o stăpânească ei cu totul?! Adică un fel de regim liberal totalitar… Da, e forțată alăturarea de termeni, dar acolo ne duce cu gândul un astfel de slogan.


Dar să revenim la prima parte a enunțului. Acest lucru se întâmplă în Deva, în plin centrul orașului. Sediul partidului este flancat de spații comerciale goale. Astfel de spații abandonate sunt în multe locuri din această zonă, care ar trebui să fie una înfloritoare, cu magazine elegante. E totuși centrul orașului, locul care pulsează de viață, unde vine lume multă.

Stimabililor care conduceți acest oraș vi se pare normal ca Deva să arate așa? Cum vreți să ajungeți din urma Alba sau Oradea, cu primarii cărora vă plimbați la braț prin 2017?


Chiar nu vă este rușine de cum arată Deva astăzi? Nu vă este rușine cu spațiile verzi sufocate de buruieni în cea mai mare parte a timpului? Nu vă este rușine cu investițiile din fonduri europene lăsate să se degradeze? Nu vă este rușine cu Cetatea, simbol al orașului, care zace nevalorificată de atâta amar de vreme? Cu locurile de joacă insalubre, cu elemente rupte care pun în pericol viața copiilor?


Nu vă este rușine că, acum, în plină pandemie, cișmelele din oraș nu sunt funcționale. Sau cele care au mai rezistat sunt mizerabile, iar trecătorii care nu-și permit să tot stea pe la terase beau apă de acolo?


Unde este grija față de deveni și confortul lor, unde este interesul pentru dezvoltarea turismului, atât de clamat imediat ce începe campania electorală? Unde este spiritul de gospodar? Ați bătut palma pentru Deva să faceți ce? Să vă bateți joc de ea?!
773 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page