top of page

Dezvoltarea turismului și siguranța rutieră din Valea Jiului o prioritate pentru Laurentiu Nistor

Siguranța rutieră și dezvoltarea turismului în Valea Jiului, pe agenda de lucru a Consiliului Județean Hunedoara

Consilierii județeni întruniți, astăzi, în ședință extraordinară, au aprobat încheierea de protocoale și acorduri de asociere cu municipalitățile din Petroșani și Vulcan în vederea modernizării unor sectoare de drumuri naționale și locale.


Astfel, la Petroșani vor fi preluate temporar în administrare 5 sectoare de drum aflate în administrarea Consiliului Local. În baza acestei înțelegeri, Consiliul Județean Hunedoara va efectua lucrările necesare de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere. Patru dintre sectoarele vizate se află pe traseul liniei de autobuze electrice Green Line Valea Jiului (este vorba de trei tronsoane ale DN 66 și despre tronsonul situat pe str. 1 Decembrie 1918, între sensul giratoriu Avion și intersecția cu str. Slătinioara). Al cincilea sector se află pe str. Bujorului (zona Hotel Rusu), care asigură accesul spre masivul Parâng. În acest din urmă caz, este vorba despre o porțiune de drum pietruit, care necesită modernizare, astfel încât accesul turiștilor spre domeniul schiabil să se realizeze în cele mai bune condiții.


Tot astăzi a fost aprobat Acordul de asociere cu Municipiul Vulcan, în vederea modernizării de către CJ Hunedoara a unui sector al DN 66A, situat în intravilanul localității, pe o distanță care însumează circa 3,5 km. Și în acest caz, sectorul de drum care necesită modernizare nu a fost cuprins în cadrul lucrărilor prevăzute prin proiectul Green Line, dar necesită intervenții pentru creșterea siguranței participanților la trafic. Primăria Vulcan nu dispune de fondurile necesare pentru realizarea lucrărilor.



43 afișări
bottom of page