top of page

Dinosaur World Transylvania - distracție și relaxare pentru toată familia, din 9 Aprilie - Sibișel

Actualizată în: 6 apr. 2022

Parcul tematic Dinosaur World Transylvania de la Sânpetru, pe Valea Sibișelului, vă întâmpină într-un decor natural generos, cu pajiști deschise, pâlcuri de copaci, ape curgătoare și munți în depărtare. E locul perfect pentru relaxare și distracție împreună cu prietenii și familia.


Traseul de tiroliană, locul pentru cățărat, terenul de mini golf, precum și celelalte spații amenajate pentru jocuri oferă suficiente motive de distracție și amuzament. Copiii vor putea explora lumea dispărută a dinozaurilor, urmând un traseu de descoperire a creaturilor ce populau Pământul acum multe milioane de ani.


Surprizele pregătite pentru cei mici sunt multe și captivante. Ferma de animale este locul potrivit pentru activități interactive și pentru observarea unor specii interesante: bizoni americani, iepuri, ponei, cai, cerbi lopătari sau alpaca. Părinții se pot relaxa într-o plimbare cu șareta sau se pot alătura copiilor în balonul cu aer cald pentru o experiență distractivă.


La umbra copacilor vă așteaptă hamace, balansoare și foișoare amenajate pentru destindere și momente de odihnă în aer liber.

O zi la Dinosaur World Transylvania poate fi doar începutul pentru noi descoperiri, pentru că întreaga zonă a Țării Hațegului oferă o multitudine de locuri interesante. La doar câțiva kilometri, la Săcel, se află Castelul Nopcsa, locul în care a trăit cel mai erudit aristocrat hațegan căruia îi datorăm primele descoperiri în domeniul paleontologiei din depresiunea Hațegului. La câteva minute de mers cu mașina se află Cetatea Mălăiești, ridicată în secolul al XIV-lea de cnezii Sărăcin. Din turnul său se deschide o panoramă spectaculoasă asupra Parcului Național Retezat. Un traseu ușor de parcurs de aici este cel până Cascada Lolaia.


Situl Ulpia Traiana Sarmizegetusa reprezintă locul în care poți afla istoria îndepărtată a acestor ținuturi, pentru că aici își avea capitala Dacia stăpânită de romani. Rezervația de Zimbri de la Slivuț-Hațeg este, de asemenea, un loc de neratat , iar pentru a cunoaște o parte a lumii satului hațegan, puteți face o vizită la Muzeul Țării Hațegului.


Pentru că vă aflați pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, vă invităm să vizitați Expoziția Balauri, Dragoni, Dinozauri din Hațeg, Casa Dinozaurilor Pitici și Casa Tradițiilor de la Sânpetru, Casa Vulcanilor din Densuș sau Poteca tematică Muzica naturii interpretată de piatră, lemn și apă din satul Peștera. Vă recomandăm o vizită și la Biserica de piatră Sf. Nicolae din Densuș, o veche construcție de piatră cu o arhitectură neobișnuită. La câteva minute distanță se află Mănăstirea Prislop, unde se odihnește Sfântul Ardealului, Arsenie Boca.


Iată, deci, câte motive minunate puteți găsi pentru a petrece câteva zile memorabile în frumoasa Țară a Hațegului. Pentru rezervări și alte informații despre Dinosaur World Transylvania vizitați website-ul disponibil aici.

369 afișări
bottom of page