top of page

Doi români, soț și soție, investesc acasă, în Hunedoara, într-un proiect inedit

Invitație în Valea Dinozaurilor

Doi români, soț și soție, întorși din Satele Unite ale Americii, investesc acasă, în Hunedoara, într-un proiect inedit prin care doresc să facă cunoscute aceste meleaguri în lumea întreagă. Trecutul milenar al acestor ținuturi, tihna vieții de la țară, reînvierea ocupațiilor tradiționale, produsele bio obținute în gospodărie, toate au rostul lor bine stabilit în ceea ce au pus la cale Victorița și Florin Ianc.

Pe cele 60 de hectare aflate la poalele Retezatului au creat un adevărat parc tematic, un loc în care poți campa, te poți distra și ești invitat să iei parte la activitățile mini-fermei. Șase hectare de teren sunt destinate zonei de campare pentru corturi și rulote, iar pentru cei mai ”pretențioși” vizitatori se vor construi căsuțe din lut. Cei aflați în căutarea adrenalinei vor găsi aici trasee de tiroliană, iar cei curioși vor avea parte de întâlniri surpriză cu 22 de dinozauri pitici, dar și cu trei dinozauri înalți de 3,5 m, reproduși în mărime naturală și expuși în aer liber. Un areal vast, de 20 de hectare, a fost amenajat și populat cu bizoni adevărați, iar pentru ca proiectul să fie unul sustenabil, familia Ianc îngrijește în interiorul unei mini-ferme nu mai puțin de 150 de oi și 13 bivolițe, care asigură produse lactate naturale.

Când iubești locul în care te-ai născut și vrei să le pui în valoare, nimic nu este imposibil. Este nevoie doar de curaj, de creativitate și putere de muncă pentru a face totul ca la carte. Datorită familiei Ianc, județul Hunedoara mai face un pas înainte!



2.083 afișări
bottom of page