top of page

Domnule Adrian David, când vă apucați de lucru?


Cu Deva aflată într-o stare deplorabilă, administratorul public, numit de primar, este în plină campanie electorală, la televiziune, pe internet și în ziare, aruncând cu noroi în potențialii candidați! Și lăudând la greu singurul proiect, mai de dai doamne, al administrației locale pe care o reprezintă! Pista de atletism de la stadion este acum capul de afiș al municipalității. Asta, după ce șantierul a fost abandonat vreme de câteva luni, când acolo ar fi trebuit ca lucrările să fie în toi, mai ales că spațiul a fost complet liber din cauza măsurilor impuse de pandemie. Nu vrem să credem că măreața investiție trebuie inaugurată taman în campania electorală care se anunță pentru luna septembrie!!!


Dar să revenim la agenda publică a city managerului de la Deva! Care nu prea este! Asta, cu toate că Deva are nevoie de ajutor, de o strategie coerentă de dezvoltare și înfrumusețare, adaptată zilelor noastre. Adrian David este un om tânăr, reprezintă o generație care ar trebui să aibă o altă viziune, o altă abordare, o implicare vizibilă și concretă în bunul mers al comunității. Se pare că așteptările ne-au fost înșelate! Nu vedem decât o implicare a sa la nivel declarativ, fără proiecte concrete și fără impact pe termen lung pentru oraș și locuitorii săi.


Realitatea este cea de care ne izbim zi de zi! Deva este înecată în buruieni și boscheți, trotuarele și străzile sunt praf, Centrul Vechi parcă e decupat dintr-un film vechi, Cetatea nu are nimic de oferit în afara de panorama superbă, spațiile comerciale din zona central sunt ocupate în mare parte de magazine second hand, puținele zonele renovate arată deja jalnic. Dar David e în campanie!


Locuitorii Devei au ajuns să se uite cu jind la municipiul Hunedoara, la zecile de proiecte ale administrației de acolo și se întreabă de ce acolo se poate și la Deva nu, se întreabă de ce edilii nu merg să întrebe, să învețe, să ceară ajutorul celor care se pricep? Nu e o rușine să nu știi, dar să întrebi, e rușine să fii plătit cu 20.000 de lei pe lună din bani publici și să nu faci nimic! Pentru că în Deva nu se vede nimic notabil, care să ne facă să sperăm că orașul va ieși din situația asta gri și că va redeveni reședința de județ înfloritoare și invidiat, așa cum era odată! Iar vina aparține, în primul rând, primarului și ajutorului său, mâna sa dreaptă, care este administratorul public!



Ne-am lămurit câtă administrație știe David, care vrea din toamnă să conducă un județ! Deva este un exemplu! Un alt exemplu este investiția "realizată" cât a fost președinte (de conjunctură) al CJ Hunedoara - drumul de la Costești la Sarmizegetusa Regia, o lucrare făcută pe repede înainte, a cărei calitate și mod de realizare au fost intens dezbătute în mass-media, dar a fost și cercetată de procurori!


Deci, domnule David, este cazul să lăsați campania electorală și să vă apucați de lucru! Deva a rămas în urma tuturor!

521 afișări
bottom of page