top of page

Dosarul fostului președinte al Consiliului Județean, Mircea Ioan Molot, a fost clasat

În decembrie 2014, vestea că pre­șe­dintele Consiliului Județean Hunedoara, la acea vreme, Mircea Moloț, a fost reținut pentru 24 de ore a căzut ca un trăznet. În urma unor percheziții, Moloț a fost audiat timp de cinci ore la sediul DNA din Alba Iulia, împreuna cu vice­președintele de atunci al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.


Trafic de influență Mircea Moloț era suspectat de trafic de influență, cumpărare de influență și abuz în serviciu. Președintele CJ Hunedoara ar fi acordat, au susținut procurorii, contracte din bani publici unor firme ce l-ar fi avantajat astfel pe gi­nerele său. În schimb, una dintre firmele avantajate a asfaltat strada din satul Mărtinești, unde liderul hune­do­rean are o locuință, anunțau ancheta­torii în urmă cu opt ani. În dosar erau implicați Ioan Mircea Moloț, Tiberiu Ioan Balint, Robertto Patrick Venter, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte. Procurorii Direcţiei Naţionale Antico­rupţie Alba au cerut în decembrie 2014 arestarea preventivă a şefului Con­siliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (PNL), şi a patru dintre apro­piaţii săi, pentru care anchetatorii au dis­pus reţinerea pentru 24 de ore. Mircea Moloţ a fost pus sub învinuire pen­tru: trafic de influenţă în formă con­tinuată (2 acte materiale), luare de mită în formă continuată, (24 acte materiale), luare de mită, folosirea in­flu­enţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de con­du­cere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, spălare de bani în forma instigării (2 infracţiuni), conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine infor­maţii secre­te de stat. Tiberiu Balint a fost acuzat de luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ginerele lui Mircea Moloţ, Robertto Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Şoimuş, e acu­zat de complicitate la luare de mită în formă continuată (24 acte materiale), spă­lare de bani şi fals în înscrisuri sub sem­nătură privată. Milică Pup, adminis­trator al SC Trans Construct Import Export SRL, e învinuit de dare de mită, în formă continuată (4 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi spălare de bani în forma complicităţii. Vasile Axinte, administratorul SC Viva Construct SRL şi SC Euro Cons Expert SRL, a fost acu­zat de cumpărare de influenţă în formă continuată, dare de mită în formă con­tinuată (21 acte materiale), dare de mită, complicitate la spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Acuzat că a favorizat ilegal firme „de casă”

„În perioada 2010-2014, inculpatul Moloţ Mircea Ioan a creat şi a pus în funcţiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăţi care nu îndeplineau criteriile de calificare, economico – financiară, pre­cum şi experienţa similară. Aceste firme erau controlate de către per­soane din cercul său relaţional, res­pec­tiv inculpatul Robertto Venter şi alte persoane interpuse devenite formal reprezentanţi ai acestor societăţi”, a informat Direcţia Naţională Anticorup­ţie la acea vreme. La 8 ani de la dosarul bombă, totul s-a fâsâit. Dosarul în care a fost cercetat fostul șef al Consiliului Județean nu a mai ajuns nici măcar în instanță. Și a fost clasat.


sursa: mesagerulhunedorean
418 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page