top of page

Două noi autospeciale de intervenție pentru Salvamont Hunedoara

Printr-un proiect implementat de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, serviciile publice județene Salvamont au fost dotate cu autospeciale de intervenție în teren montan, pregătite pentru activități de salvare montană, prevăzute inclusiv cu remorca pentru câinii de căutare - salvare. Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara a primit două astfel de autospeciale.


Caracteristicile principale ale autospecialelor sunt: deplasarea rapidă, deplasare pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat accidentaților şi transportul victimelor. Autospecialele corespund unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.


Autospecialele au fost achiziționate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”, iar proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin „Programul Operațional Regional 2014-2020” și au fost predate fiecărui Serviciu Public Județean Salvamont din România.

31 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page