top of page

DREPT LA REPLICĂCa urmare a publicării, la data de 21 noiembrie 2020, pe site-ul www.informatiavj.ro, a articolului „Cum a ajuns Spitalul din Hunedoara unitate COVID și cine a tras sforile. Care era de fapt ținta”, semnat de doamna Carmen Cosman Preda, în care se aduc grave acuzații președintelui Consiliului Județean Hunedoara fără a fi prezentate dovezi minime în acest sens, facem următoarele precizări:


Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din municipiul Hunedoara a fost declarat spital COVID-19 în baza unui Ordin al ministrului sănătății. Președintele Consiliului Județean Hunedoara nu a făcut nicio propunere în acest sens, neavând atribuții specifice în luarea acestei decizii.


Afirmația potrivit căreia domnul președinte Laurențiu Nistor ar fi „orchestrat” această decizie nu are niciun fundament și face dovada lipsei de responsabilitate a autorului articolului, în această perioadă dificilă pe care o traversează locuitorii județului Hunedoara și din întreaga țară. Apreciem că modul de prezentare a acestor informații creează o falsă percepție cititorilor în sensul că președintele CJ Hunedoara ar împiedica buna desfășurare a activităților legate de prevenirea extinderii epidemiei de SARS-CoV-2.


Președintele Consiliului Județean Hunedoara colaborează și se consultă cu prefectul județului Hunedoara în ceea ce privește asigurarea tuturor condițiilor necesare tratării pacienților în unitățile medicale aflate în subordine: Spitalul Județean de Urgență din Deva, Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu și Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad.


Sănătatea locuitorilor județului Hunedoara și a celorlalți pacienți care au nevoie de îngrijiri medicale la unitățile din subordine este o prioritate pentru conducerea Consiliului Județean Hunedoara. În acest sens, în ultimele trei săptămâni au fost luate măsuri concrete pentru dublarea numărului de teste COVID-19 efectuate la SJU Deva prin achiziția unui nou aparat de procesare a testelor, dotarea cu containere modulare care au înlocuit cele trei corturi de la UPU a SJU Deva, dublarea numărului de paturi destinate pacienților COVID-19, extinderea sistemului de distribuție a oxigenului la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu și finanțarea achiziției de echipamente de protecție pentru personalul medical din cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Brad.


Președintele Consiliului Județean Hunedoara condamnă cu fermitate orice încercare de a dezbina comunitățile locale și face apel la păstrarea unui ton echilibrat în spațiul public și solicită responsabilitate din partea purtătorilor de mesaje: panica și dezinformările nu ajută cetățenii județului Hunedoara să treacă peste această perioadă dificilă.


„Hunedoara are nevoie de solidaritate, de implicare activă și de compasiune. Mulți dintre noi am pierdut oameni dragi, pe alții îi avem în spitale infectați cu acest virus nemilos. Nu este timp pentru dispute în spațiul public, nu este timp pentru amânarea deciziilor care salvează vieți. Oamenii responsabili acționează responsabil în aceste momente”, a declarat sâmbătă președintele Laurențiu Nistor.


De asemenea, președintele Consiliului Județean Hunedoara își rezervă dreptul de a se apăra pe cale legală având în vedere prejudiciul creat.


În virtutea corectei informări a publicului dumneavoastră, vă solicităm să publicați acest drept la replică, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.


Biroul de presă


2.210 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page