top of page

DREPT LA REPLICĂ


Consiliul Județean Hunedoara solicită dreptul la replică publicației Informația Văii Jiului ca urmare apariției în data de 26.11.2020, sub semnătura doamnei Carmen Cosman Preda, a materialului de presă cu titlul: ”Grija” CJ Hunedoara pentru medicii de la Deva. În plină pandemie li se bagă mâna în buzunar pentru coplata pacienților care nu au plătit la externare!


Având în vedere faptul că ați publicat opinii, informații nedocumentate şi denigratoare, suntem nevoiți să facem câteva precizări pentru o cât mai corectă informare a cititorilor dumneavoastră.

Susținerile dvs.: „reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara bagă mâna în buzunarele medicilor de la Spitalul Județean Hunedoara”, și „Șefii PSD ai Consiliului Județean Hunedoara, cei care au în atribuții și numirea managerilor de la Spitalul Județean de Urgență Deva (atribut pe care l-au folosit din plin!) par să își fi adus brusc aminte că sunt niște bani de recuperat”, induc în mod tendențios și eronat ideea că persoane din conducerea instituției noastre ar fi luat abuziv măsurile la care faceți referire.


În realitate, așa cum am explicat și în răspunsul pe care vi l-am transmis în această dimineață, măsurile la care faceți referire au fost dispuse în urma unei Decizii a Camerei de Conturi Hunedoara. Prin Decizia nr. 10/27.03.2020, Camera de Conturi Hunedoara a constatat că „în perioada 2017-2019, veniturile proprii provenite din coplata (contribuția bănească a asiguratului) aferentă unor activități medicale, nu au fost încasate în totalitate, conform prevederilor legale”.


Urmare a acestei constatări, Camera de Conturi Hunedoara a decis aplicarea măsurii de stabilire exactă a veniturilor provenite din coplată și recuperarea integrală a acestora, termenul stabilit fiind 31.12.2020.


Urmare a Deciziei mai sus menționate, managerul SJU Deva a emis Decizia nr. 233/06.07.2020 prin care se stabilește Graficul de realizare a măsurilor prevăzute de Camera de Conturi Hunedoara.

În baza acestor documente, managementul SJU Deva dispune măsurile necesare pentru respectarea Deciziei 10/2020 a Camerei de Conturi Hunedoara și a Graficul de realizare a măsurilor.


Dacă ați fi publicat integral documentul pentru a se vedea și cine este semnatarul, cititorii publicației dumneavoastră ar fi înțeles că, de fapt, nici „reprezentanții CJ” și nici „șefii CJ” nu au semnat acest document.


În fine, faceți referire la „moralitate și umanitate”. Cât de moral și etic este să solicitați un punct de vedere pe care știați că-l veți primi documentat abia vineri dimineață, cu numai câteva minute înainte de a publica un articol? Sau, cât de moral și etic este să publicați un articol fără a avea răspunsul tuturor părților implicate?

S

usținerea dvs: „L-am contactat în acest sens pe președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor. Telefonic și în scris. Deocamdată fără rezultat”, este însăși dovada că scopul acestui articol este denigrarea președintelui Consiliului Județean Hunedoara și a instituției, nu informarea corectă a publicului.

În virtutea dreptului la replică, solicităm publicarea, cu celeritate, conform uzanțelor și deontologiei profesionale a jurnaliștilor, în aceleași condiții a acestui răspuns.

În caz contrar, Președintele Consiliului Județean Hunedoara își rezervă dreptul de a se apăra pe cale legală, solicitând instanţelor de judecată competente să se pronunţe asupra prejudiciilor aduse prin defăimare și calomnie, dar și asupra prejudiciilor de imagine create.

Biroul de presă


48 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page