Eficientizarea energetică a Spitalului Municipal Hunedoara: a fost semnat contractul de execuţie

Eficientizarea energetică a Spitalului Municipal Hunedoara intră în linie dreaptă: a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor

Astăzi, la Primăria municipiului Hunedoara a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului intitulat Eficientizarea Energetică a Spitalului Municipal „Alexandru Simionescu” Hunedoara. În urma procedurilor de achiziţie publică, societatea italiană MANELLI IMPRESA a fost desemnată câştigătoare pentru execuţia lucrărilor.

Proiectul vizează clădirea principală a Spitalului Municipal Hunedoara, are o valoare totală de 36.869.297 lei (aproximativ 7,5 milioane de euro), este cofinanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, iar principalul său scop este diminuarea drastică a consumurilor de energie (termică şi electrică).

Prin intermediul proiectului, întregul corp principal al spitalului (cu o suprafaţă totală a pereţilor exteriori de aproximativ 11.000 mp) va fi anvelopat cu vată bazaltică şi polistiren extrudat. Lucrările vor viza însă atât subsolurile şi demisolurile cât şi acoperişul.

Proiectul nu se rezumă însă la anvelopare termică, ci va presupune şi înlocuirea instalaţiilor termice şi sanitare precum şi realizarea unui sistem de gospodărire a apei (format din bazin de apă, cameră cu pompe şi centrală termică). De asemenea, într-o bună parte din spaţiile spitalului se vor reface finisajele interioare.

Un al punct important al proiectului îl reprezintă construirea a 4 scări exterioare pentru evacuarea persoanelor în situaţii de urgenţă, amplasate pe cele două laterale ale corpului principal de clădire.

Alte obiective importante cuprinse în proiect sunt montarea unui nou sistem de detecţie şi alertare la incendiu şi amenajarea unui parc fotovoltaic în spatele clădirii principale (cu ajutorul căruia spitalul îşi va produce singur aproape jumătate din cantitatea de energie electrică de care are nevoie zilnic).

„Acesta este cel m