top of page

𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 este pregătit să preia pacienții din zona municipiului Hunedoara


În contextul în care, începând cu data de 27 noiembrie 2020, Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu” Hunedoara este transformat în spital COVID, conducerea Spitalului Județean de


Urgență (SJU) din Deva face următoarele precizări:


𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 este pregătit pentru a prelua toți potențialii pacienți acuți și/sau cronici din municipiul Hunedoara și împrejurimi, care necesită tratament de specialitate pentru toate patologiile. Acest fapt nu va afecta sub nicio formă activitatea 𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚, dimpotrivă!

Încă de la începutul acestei săptămâni, managementul 𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 a dispus măsurile necesare pentru reorganizarea activității spitalului, a întreprins cu celeritate toate demersurile în vederea măririi capacității de preluare și tratare a tuturor pacienților non-COVID și a asigurat circuitele separate, conform legislației în vigoare, astfel încât toți pacienții să poată beneficia de serviciile medicale necesare în condiții de siguranță.


𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 are în acest moment 60 de locuri în secții suport Covid, ca atare, în limita locurilor va trata în continuare pacienții care se adresează unității medicale.

Având în vedere menținerea stării de alertă și creșterea alarmantă a numărului de infectări cu SARS-COV-2 la nivelul județului Hunedoara, asigurăm toți cetățenii că managementul 𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 se preocupă în permanență de siguranța pacienților săi, adoptând măsuri de protecție pentru reducerea riscului de îmbolnăvire. La internare, toți pacienții 𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 vor fi testați pentru depistarea SARS-COV-2.


În ceea ce privește tratarea pacienților cu afecțiuni oncologice, care fac parte dintr-o categorie vulnerabilă, managementul 𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 a prioritizat acordarea serviciilor medicale și separarea completă, mai mult decât cea impusă de regulile generale, a circuitului pacienților oncologici – față de cel al personalului medical și cel de suport logistic.


𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 menține în continuare accesul interzis al aparținătorilor, comunicarea urmând a se realiza telefonic cu medicii curanți ai pacienților. Pacienții 𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 vor beneficia de cele mai bune condiții de diagnostic și tratament, în siguranță!

Menționăm că, pentru a spori măsurile de protecție și siguranță, a fost angajat personal medico-sanitar suplimentar și s-au intensificat procedurile de curățenie și dezinfecție în toate spațiile din cadrul 𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚.


Odată cu creșterea capacității de tratare a pacienților, impusă de context și asumată, conducerea 𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 face apel către populație să evite aglomerarea inutilă a Unității de Primiri Urgențe (UPU) și recomandă persoanelor care au afecțiuni curente să se adreseze mai întâi medicilor de familie. Aglomerarea UPU poate conduce la creșterea nejustificată a timpilor în care personalul trebuie să intervină pentru a trata cazurile urgente.


Volumul de muncă al personalului medico-sanitar este extrem de mare. Efortul permanent , suprasolicitarea și riscurile asumate sunt în atenția managementului 𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 care ia toate măsurile pentru a proteja sănătatea și siguranța medicilor, asistenților, infirmierilor și întreg personalului angajat mai ales în secțiile suport COVID, greu încercate în această perioadă.


De la debutul pandemiei, 𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 a tratat peste 1.000 de pacienți pozitivi Covid-19, iar în prezent, capacitatea de testare depășește 300 de teste RT-PCR pe zi.


Întreaga societate este pusă la grea încercare, iar presiunea care se pune pe sistemul medical românesc este imensă. Conducerea 𝐒𝐉𝐔 𝐃𝐞𝐯𝐚 este conștientă de responsabilitatea asumată și va lua toate măsurile pentru a gestiona această situație. În același timp, face apel la solidaritate, înțelegere și responsabilitate din partea întregii societăți.

Manager interimar, Director medical, dr. Emil Stoica Mariș dr. Lucian Miron


780 afișări
bottom of page