top of page

Fără amatori în funcții publice!

FĂRĂ AMATORI ÎN FUNCȚIILE PUBLICE!


USR continuă să facă oameni fericiți. Astăzi vorbim despre „doamna de engleză” care a renunțat la catedră imediat după ce a simțit gustul protestelor de stradă și potențialele recompense. Ce ascunde subprefecta Oana Andreea Biriș în CV-ul ei?


Oana Andreea Biriș a intrat în politică direct de pe maidan. Nu i-a mai plăcut profesia de dascăl de Limba engleză așa că, imediat după 10 august 2019, a renunțat la a mai profesa.


Astăzi, la doi ani distanță, „doamna de engleză” este subprefect și președinte ales al USR la nivelul județului Hunedoara. Convinși fiind că USR promovează numai oameni competenți în funcții publice, ne-am uitat și noi mai atent pe documentele publice care poartă semnătura doamnei cu pricina: CV-ul, declarația de avere și cea de interese.


Încă de la prima vedere, observăm că domiciliul doamnei Biriș - înscris în CV, este sediul Instituției Prefectului, adică bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 28. Sperăm din suflet că este vorba despre o greșeală și că doamna nu doarme în prefectură (Doamne ferește!), cum făcea Vasilică Potecă anul trecut. Tot din CV observăm că, de când a renunțat la catedră, Oana Andreea Biriș a rămas fără ocupație timp de aproape un an: 31 august 2019 – 01 iunie 2020. Vremuri grele vin și trec pentru toți, însă cum a rezistat fără loc de muncă doamna Biriș?


Cum a făcut politică pe stomacul gol? Să zicem că o fi avut economii, ca tot omul... Dar de ce nu apar în declarația de avere?


În fine, Oana Andreea Biriș se angajează ca director comercial la o societate din Deva care, potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al Ministerului de finanțe, a avut un singur angajat. Pe ea. Dacă am fi naivi, cum sunt învățați cei de la USR să îi creadă pe oameni, am mușca păcăleala din declarația de avere potrivit căreia, doamna Biriș a lucrat la SC MAGDALEX SRL DEVA. Un nume de firmă care nu te duce cu gândul la mai nimic. Pe noi ne-a dus, așa că am căutat și am descoperit că această societate nu există. Denumirea corectă și exactă, atenție, doamna Biriș, este SC MAGDALEX FASHION SRL DEVA. V-ați rușinat puțin că ați fost director comercial la o firmă cu un singur angajat care se ocupa cu (cităm) „comerțul cu amănuntul al îmbrăcămintei în magazine”? De asta ați scos FASHION din declarația de avere? Sună aiurea?


Noi credem că orice ocupație este onorabilă atâta vreme cât îți faci datoria la locul de muncă, indiferent cum te numești. Băgăm de seamă că nu sunteți de aceeași părere!


Păi dacă este așa, credem că este absolut obligatoriu să înțelegem ce calități de lider, de om de administrație, are doamna Biriș, astfel încât să ocupe demnitatea publică de subprefect. Cu tot respectul pentru profesia de dascăl de limbă engleză și pentru funcția de director comercial la magazinul de haine, cum poate un om care s-a ocupat de așa ceva să devină în nici 2 ani expert în administrație. Dacă citim în CV-ul doamnei Biriș care sunt atribuțiile prefectului (sunt copiate din lege, nu vă obosiți) ne luăm cu mâinile de cap.


Carevasăzică, cei din USR cred că doamna are competențe în auditarea serviciului de permise și înmatriculări, acordă consultanță autorităților administrației publice locale ... (Doamne ferește!), verifică documentații... E clar, cineva ne crede pe toți proști.


Ei, și când atâta competență dă pe-afară, ce faci? Promovezi persoana pe linie ... politică. Așa se face că doamna Biriș a ajuns președinte (!) al USR Hunedoara, mai tare ca deputata fericită Pollyana Hangan și ca neliniștiții din consiliul local Deva. Un balon precum cele pe care le facem copiilor din apă și săpun. Se ridică și, la un moment dat, se sparge. Oana Biriș nu este altceva decât dovada vie că gleznele goale din USR promovează nulități profesionale în funcții publice.


Fără penali în funcții publice?

Bine, atunci și fără nulități! Și fără amatori!


1.090 afișări0 comentarii

Comentários


bottom of page