top of page

Fericită în Parlament


Pollyana Hangan, căci despre tihna și fericirea domniei sale vorbim în acest articol, a ajuns în Parlamentul României pe listele unei formațiuni care se revendică de la o serie de sloganuri (căci de program politic nu poate fi vorba). Unul (care ne place tare mult) este „Fericit în România”, iar al doilea (la fel de frumos), „România fără hoție”. Cât de fericită este Pollyana Hangan în România „fără hoție”?


Nu i-a venit nici ei să creadă, însă da, a ajuns deputat în urma alegerilor de la sfârșitul anului 2020. Urmează patru ani în care doamna Hangan va trebui să demonstreze că merită atât funcția de deputat, cât și indemnizația babană care îi este virată pe card în fiecare lună.


Dincolo de postările colorate de pe Facebook, care creionează o activitate intensă (normal) în slujba cetățenilor, la București, Pollyana Hangan pare că se distrează de minune. Fanii domniei sale au surprins-o în câteva (multe) ipostaze, în Parlament, tăind efectiv frunze la câini. Ba e ocupată să-și facă selfie-ul perfect, ba se informează cu privire la noutățile culinare de pe Facebook. Uneori lasă impresia că s-a dus acolo să vândă polițe de asigurare sau vacanțe la pachet...


Activitatea domniei sale se reduce la fix 9 minute și 31 de secunde, timp în care a grăit de la microfonul Camerei Deputaților în acest mandat, adică în 6 luni. Au fost două declarații politice și o luare de cuvânt (scurtă) din care nu a înțeles nimeni nimic. În rest, și-a sacrificat pasta de la pix să semneze inițiativele legislative ale altor colegi.


Ce s-ar fi întâmplat cu pacienții de care răspundea, dacă ar fi lucrat în același ritm când era asistentă medicală la Spitalul din Deva? Ce s-ar fi întâmplat cu agențiile de asigurări și de turism la care a lucrat în trecut, dacă ar fi depus fix aceleași eforturi în timpul serviciului?


Ei, dar parlamentul nu e nici spital, nici agenție de asigurări. Parlamentul este locul în care nimerit (bine), unde nu o întreabă nimeni de sănătate, unde nu răspunde în fața nimănui, unde nu este sancționată dacă trage chiulul... Este locul în care este fericită.


Ne macină o singură întrebare: dacă primești bani pe care nu-i meriți, că n-ai muncit pentru ei, nu se cheamă tot hoție?224 afișări0 comentarii

コメント


bottom of page