top of page

Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean”, ediția cu numărul 41

Cel mai iubit fiu al pădurenilor va fi comemorat acasă, la Poienița Voinii.

Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean”, ediția cu numărul 41, se va desfășura în zilele de 27 și 28 august 2022, în ținutul pe care Drăgan l-a iubit atât de mult.

Festivalul debutează sâmbătă, 27 august 2022, cu o nedeie pădurenească. Duminică, 28 august 2022, după săvârșirea Sfintei Liturghii la Biserica „Sfântul Nicolae” din Poienița Voinii și după slujba de pomenire în memoria lui Drăgan Muntean, va fi organizată o manifestare de comemorare a fiului pădurenilor.

Începând cu ora 11:00, Casa Memorială „Drăgan Muntean” din Poienița Voinii, comuna Bunila, găzduiește evenimentul de comemorare a lui Drăgan Muntean, de la a cărui dispariție au trecut 20 de ani.

Ca de fiecare dată, la acțiune va participa și etnologul Rusalin Ișfănoni, fiu al pădurenilor, cercetătorul care a prezentat și promovat peste tot obiceiurile străvechi ale zonei şi straiele atât de frumoase ale pădurenilor.

Manifestarea va fi urmată de lansarea proiectului „Muzică vocală tradițională din Ținutul Pădurenilor”, a artistului Ioan Bocșa. Proiectul este susținut de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara și a fost realizat cu ocazia finalizării acțiunii de culegere a folclorului muzical din Ținutul Pădurenilor și de salvare a acestui valoros patrimoniu imaterial. Lansarea de carte va fi urmată de un moment artistic susținut de Ioan Bocșa și Ansamblul Icoane.

Tradiții și obiceiuri pădurenești cu Bogdan Toma și Ansamblul Folcloric Leleșana al comunei Lelese vor anima curtea Casei Memoriale „Drăgan Muntean” la finalul acțiunii de comemorare.




78 afișări
bottom of page